Saturday, March 31, 2007

Snart slut på lovet

Jaha så var det snart slut på Springbreak.Det har varit en härlig vecka,skönt att få vara ledig efter ett intensivt pluggande sedan i januari.Men nu är det bara 4 veckor var knappt.Har suttit och skrivit en uppsats hela dagen idag,svårt med koncentrationen och språket märkte jag.Det flöt inte på alls.Men nu behöver jag inte tänka på den under min sista lediga dag i alla fall.
Har varit underbart väder,soligt och varmt.Blivit dopp i poolen,22 grader varmt.Så där lite lagom för en sån som mig.Gjorde en rolig upptäckt.Min käre make har en intressant stil när han simmar.Vet inte riktigt hur han gör med benen men det ser då inte ut som de flesta simmar.Ser lite roligt ut!

Tuesday, March 27, 2007

Lättpåverkad


Vaknade vid 5 i morse av att någon bredvid mig bökade runt i sängen och tänkte genast att nä jag vill sova mer,inte vakna så här tidigt.Nästa gång jag vaknade så var det fyra timmar senare.Var första gången sen när vet jag inte,som jag sovit så länge och även lille killen.Solen sken och det såg ut att bli en fin dag.

Men så kom diset och det bestämde sig för att hänga i hela dagen tills ikväll.Då helt plötsligt en stund innan solen skulle gå ner så försvann eländet.Jag var så pigg och glad i morse och hade hur mkt ork som helst men så fort solen försvann så försvann min ork och lust.Tänk att vara så lättpåverkad av att solen inte är där,t o m här där solen ändå visar sig betydligt oftare än vi är vana vid.

Sunday, March 25, 2007

Konstigt dygn

Igår kväll när vi var på väg hem efter att ha varit och handlat på Walmart så inträffade något mindre roligt,eller rättare sagt det hade redan inträffat.Vi närmade oss en stor vägkorsning och där står hur många polisbilar som helst och blinkar,plus att dom även satt upp ljus på vägen.Där står dom och viftar och det är mkt bilar men ändå kändes det så spökligt öde.Mitt i korsningen är en mc och en krockad bil.Bredvid ligger en människa under ett vitt skynke.Det var skrämmande att tänka sig att under skynket ligger en död människa.Resten av den kvällen blev konstig för min del.Nu visade det sig att han hade kört mot rött,kört utan hjälm (som är mkt vanligt här i USA) och han hade tydligen kört vansinneskörning på vägen dit.Bilen han körde på,de klarade sig.En mamma och en liten bebis.
Kommer väl alltid att förknippa den korsningen med olyckan nu och ständigt ha ett skynke i minnet.
Nu till något roligare.
Idag tog våran lille 11 månaders Eric sina första stapplande steg.Huamej,där kommer det bli tempo när han inte stapplar så.Går det undan när han kryper,hur skall det då bli när han går och springer?!

Wednesday, March 21, 2007

Uppskattar man Sverige mer?

Vissa dagar är bättre än andra dagar och idag är väl en mittimellan dag antar jag.Ville inte alls gå till skolan i morse.Kände bara blähä.Men jag överlevde dagen trots mina känslor.
Jag kan längta hem till Sverige väldigt mycket ibland och sakna sånt som jag aldrig trott att jag skulle sakna.Självklart saknar jag mina föräldrar och att vi inte kan träffas så ofta som vi skulle vilja och framförallt förstår jag saknaden över att inte kunna träffa deras enda barnbarn.....än så länge.Önskar att de kunde träffa honom mycket oftare och se hur tokig och otroligt söt och god han är!
Jag saknar vänner.Inte för att jag kanske drunknar i dom i Sverige heller men jag saknar min namne,som för övrigt var här i februari och kommer igen om en månad.Ja okej då,jag saknar godis,bröd,mammas mat och annat ätbart.Tittade på sista avsnittet av Saltön häromdagen och då längtade man ju inte mindre precis.Det är inspelat bara minuter från där vi håller till i Sverige och helt plötsligt visste vi inte var vi befann oss.
Är det så att man uppskattar Sverige mer när man är borta?Gekås av alla ställen,saknar jag nu.Gå där och trängas med folk i värmen och spendera pengar?Jo faktiskt.Ja inte trängas med folket,men shoppandet saknar jag.

Monday, March 19, 2007

Komma igång med Bloggen

Så då var det äntligen dags att få tummen ur och skriva det första på Bloggen.Det kommer väl att bli som en liten dagbok blandat med allt möjligt smått och gott antar jag.
Kan vara ett skönt avbrott i mitt studerande som annars tar upp stora delar av mina dagar.Känns konstigt att skriva på svenska helt plötsligt och tänka grammatiskt på hemspråket.Ibland känner jag mig lite som Victoria Silvstedt beter sig,pratar redan engelska efter så kort tid.Blev fel för ett tag sedan när jag skulle säga;Slänga käft och sa istället slå på käft.Inte ens svenskan fungerar längre.