Thursday, December 20, 2007

Julförberedelser

Så är då stressen inför julen här.
Den här välkända stressen som infinner sig varje år då folk är som hysteriska över allt.
Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet man åker och handlar,lika mycket folk morgon som kväll.
Igår trodde jag att det var så mycket folk för att vi var ute mitt på dagen,men det spelar visst ingen roll.
Vi var ute betydligt tidigare idag och det hjälpte visst inte.Finns det ingen människa som jobbar?Har alla ledigt redan?
Det vill till att ha tålamod när man väl ränner runt i affärerna.Idag var vi och handlade lite julklappar till Eric.Fick då syn på en leksak som han har i USA,svindyr här och där kostar den säkert inte ens hälften.Leksaker är inte billigt här.En leksakstelefon som ska lära barn siffror b la,kostar 250kr.Sen å andra sidan kan man köpa något annat väldigt billigt,något som man tror skulle vara riktigt dyrt.Skulle gärna köpa en massa leksaker men hur det än är så är det ändå roligare att leka med sånt som inte är leksaker,som t ex en timer (som man sätter i vägguttaget).
Vi har inte klätt granen än,den står fortfarande ute och väntar.Vi bara säger varje kväll att vi ska klä den.Å inte har vi pyntat något mer heller,känns lite tråkigt så i morgon får vi väl göra ett ryck.
Kan tycka att det är ganska skönt att inte ha för mycket pynt eller då vi bor på en liten yta.
Julstämningen har kommit av sig lite grann och det känns tråkigt.Jag har bakat lite julgodis och har tänkt att göra köttbullar i morgon förmodligen.
Stämningen kanske infinner sig då granen kommer in och blir klädd.

Jag skall försöka ta det lilla lugna också.Har fått högt blodtryck och idag visade det äggvita i urinen vilket då kan vara tecken på att jag har havandeskapsförgiftning.Skall tillbaks i morgon igen för kontroll och sen får vi se.Ska jag tro något så tror jag inte att det blir något innan julafton men man vet ju aldrig när det smäller till.

Wednesday, December 5, 2007

Ja jösses

Tiden går fort fort fort och fullt upp är det dygnet runt.Jag har inte läst en endaste blogg på ett par veckor nu och det känns konstigt.Jga har mycket läsande och kommenterande att ta igen....nån gång.
Familjen utanför magen består fortfarande av tre personer fast inte så länge till hoppas jag.Är nu i mitten av v 38 så när som helst kan det hända något.
Bebben ligger med huvudet nedåt och huvudet är fixerat,vilket känns bra.
Jag har börjat få tid att läsa böcker igen,visserligen är det nattetid men ändå...tyvärr är det inte lika sövande som jag hade hoppats på.Blir mer trött i armarna än i huvudet.
Nu är det så gott som färdigt med allt adventsstök.Fattas gardiner i Erics rum och några ljusstakar men annars är det så mysigt så.Det enda som inte är mysigt är vädret,Fruktansvärt grått och tråkigt så gott som varje dag.Igår var ett undantag,då var det kallt och soligt men idag är det så grått och tråkigt igen.Det gör ju inte att man längtar mindre till Florida precis.....
Idag är det rena sommarvärmen,nästan 10 grader varmt....och det är 5 December.Hum.