Sunday, March 16, 2008

Vill inte!!

Tiden springer iväg ruskigt fort och jag har ingen aning om vad det är för datum ens.Är helt snurrigt dessa dagar och blev inte mindre snurrigt efter att vi bokat tid på ambassaden för visum intervju för mig och barnen.
Usch och fy,jag vill inte dit.Känns som att jag skall dit och bevisa att jag inte är skurk som skall till USA och stanna där olagligt.
Jag är en nervös själ dessa dagar.Var minst lika nervös när vi skulle dit för student visumet men nu i efterhand känns det som att jag kunde egentligen varit lugnare den gången.
Det fanns ett visum som hette V visum och var för sådana som mig och barnen.Men det togs bort för bara några år sedan,mycket dumt gjort...nästan så att jag vill skriva till herr president Bush och fråga vad det skulle vara bra för.
Många familjer blir splittrade p g a det.
Det är SÅÅÅ lätt att vara efterklok och säga att vi skulle ha gift oss innan Per fick sitt green card men men nu blev det inte så.
Jag vet ju att det blir kväll på Onsdag med och då vet vi ju hur det blir.Men fram tills dess vill jag inte vara med.
Tack vare det Anne skrev så fick jag en kick häromdagen.Blev glad över att läsa att de fått ett mycket efterlängtat O-visum.
Men nu känns det bara TUNGT och har svårt att komma på andra tankar.

Sunday, March 9, 2008

Två galna svenskar

P och jag har länge drömt om USA och att köpa ett hus och flytta dit.Vi har kollat på allt ifrån sämre hus till riktiga lyxkåkar och drömt oss bort.Fast frågan är om jag trodde att det skulle bli så nån gång.
Sommaren för två år sedan så började vi på allvar att kolla efter tänkbara hus och vi hittade då några tänkbara hus som var inom rimliga prisnivåer.
Av någon anledning kom jag i kontakt med en mäklare,Gail.Hon hade inte hand om några av de husen vi var intresserade av men jag tog kontakt med henne ändå.Vi började skriva och jag talade om vad vi sökte,jag kan ju villigt erkänna att det varierade nästan från dag till dag.Ena dagen ville vi bo vid en kanal och nästa dag ville vi bo vid en golfbana.
Men så hittade vi ett hus som vi föll för och sakta sjönk det i pris.Gail åkte dit och tog en massa kort åt oss och kollade på huset.
Jag undrar just om hon trodde på allvar att vi skulle göra slag i saken,utan att ens ha sett huset.Men tack vare mycket e mejl kontakt med henne och en kompis vi har i närheten,så litade vi på dem och deras kunskaper och bestämde oss för att lägga ett bud.
Det var en oförglömlig kväll,en hemsk väntan.Men så kom ett efterlängtat e mejl där det stod att de hade accepterat vårt bud.Vilken skrämmande lycka.Vad hade vi gjort?
Men när vi kom över och fick se huset för första gången så var det ingen tvekan om att vi gjort det rätta.
Gail berättade att hon har sparat alla e mejl som vi skrev,i en pärm.
När vi skulle skriva på alla miljoner papper i samband med husköpet så fick vi veta att grannarna var nyfikna på var vi kom ifrån.När de fick veta att vi var utlänningar som köpt huset så var de oroliga för var vi kom ifrån.Men de lugnade sig när de fick veta att det var svenskar,
två galna svenskar....

Wednesday, March 5, 2008

Bokrean

Vilka fynd man kan göra på bokrean.Trodde inte att jag skulle köpa något i år men jag har nog tyvärr inte gjort mitt sista köp än.Dessa böcker köpte jag häromdagen:





Skall se om jag kan hitta lite pocketböcker också (kan de handlas på rean?!).De är ju lite lättare att packa med eller att skicka över till USA.Hittade läckra böcker om choklad och diverse godsaker men jag kände inte för att köpa de samtidigt som GI böckerna...

Har ingen aning om den översta boken är bra men den lät bra.Funderar på att köpa nån bok av Camilla Läckberg eftersom hon är så omskriven och tydligen skall skriva bra böcker.Vi får väl se vad jag kan hitta!

Tuesday, March 4, 2008

Diverse beslut

Idag är första gången på länge som jag inte kan sätta fingern på hur det känns.Det liksom bara snurrar runt oändligt många tankar i skallen och det är många beslut som skall tas.
Vi håller på att förbereda oss för att åka HEM.Kan inte beskriva hur skönt det skall bli.Komma hem till egna huset med gott om utrymme osv.
Frågan är när skall vi åka?Egentligen innan den 12e april för då går P´s re entry permit ut.Men så återstår frågan,vilket visum för mig och barnen?Är inte så många att välja på men vi är inte riktigt färdiga än.
Full förberedelse är det oavsett.
Lilla Tindra som blir 2 månader idag,skall döpas innan vi åker så det måste vi också ta itu med.Men det är lite som att vi skjuter upp allt för att det redan är mycket att ta itu med.Vi funderar på att skicka över lite saker,som för att göra det mer hemtrevligt osv.Någon som har förslag på vad som kan vara bra att ta med,som vi kanske kommar sakna framöver?