Saturday, May 31, 2008

Discovery



Så är hon då iväg-rymdfärjan Discovery.Nu var det ett par år sedan vi såg en bemannad åka iväg,har inte sett någon efter Columbia olyckan.


Jisses vad folk det var överallt.Helt proppat längs med vägen.Det är så maffigt att se den och höra folket applådera och jubla.Det var så jag fick en tår i ögonvrån.
Var så det knöt sig i magen då hon försvann i ett moln för då såg det ut som att hon gick i bitar.
Så nu skall hon vara uppe i 14 dagar och sen blir det väl till att se henne landa...om det är vid en human tid på dygnet vill säga.
Helt fantastiskt!!

Friday, May 30, 2008

Show and Tell - Böcker

Så länge jag kan minnas har jag varit väldigt förtjust i att läsa....och många böcker har det blivit.
Mamma berättade för mig att hon hade alltid drömt om att få läsa för sitt barn,men jag var tydligen inte inne på samma spår för jag hade inte ro i kroppen att sitta still tyvärr.

Jag har kvar alla mina böcker från diverse bokklubbar från det att jag var liten och många böcker är det.
Jag var medlem i nån Disney bokklubb tror jag det var.Jätte fina böcker.

När jag kom upp i åldern då biblioteket var intressant så lånade jag med mig varenda tänkbar bok.Mycket Kitty böcker,MaryLou och Puss,Kram och gud vet allt vad de hette.

Nu har jag kvar så gott som alla mina böcker i Sverige,fick endast med mig några få över.Jag har inte så mycket tid till att läsa ändå.Blev några böcker lästa då jag inte kunde sova på nätterna när jag väntade Tindra men sen dess har det ingen blivit.

Förra året när jag gick intensivkursen i Engelska,läste vi To Kill a Mockingbird av Harper Lee.Den hade jag nog aldrig läst om vi inte varit tvungna till det.Men jag är läraren evigt tacksam för det för det är verkligen en jätte bra bok.Det fick mig sugen på att läsa fler böcker på engelska dessutom.


En bok som jag inte läst än är Mia Törnbloms bok Självänsla nu,men jag har hört att den skall vara bra och lite mer självkänsla är väl något jag behöver så...Köpte även med mig uppföljaren så förhoppningsvis får jag läst de snart.


Bert Karlsson är en av mina favoriter,som person, i mångt och mycket.Han har mycket bra att säga men det kan ju även komma sämre ideér också.Jag fick den här i julklapp och har inte läst den än,men jag har tittat igenom den och fått mig många skratt så den ser jag fram emot att läsa.

The Secret vet jag inte om många hört talas om men den är tydligen väldigt omtalad här i USA.Vi har sett filmen och det fick mig lusten på att köpa boken.Den handlar i korta ord om att tänka rätt.Jag är mycket för sådana böcker,tycker det är roligt att läsa sådana som kan ge mig en knuff i den riktningen.





Så den sistnämnda boken och klart en av de bästa jag läst.Sorgfågel handlar om Annika Östberg som sitter i amerikanskt fängelse och som nog de flesta hört talas om.Det är en jätte bra bok.Intressant att få höra om hennes liv innan fängelsetiden och även under tiden där.


Övriga böcker som jag tycker om är Bridget Jones dagbok,de böckerna är nog mina favoriter.
Vet inte om jag har nån favoritförfattare.Har läst alla Sidney Sheldon böcker så han må väl vara en favorit.Nora Roberts tycker jag också om.Det finns så många bra författare.
Jag läser gärna självbiografier,skönlitteratur då det gäller det mesta.Har aldrig läst någon bok som Sagan om Ringen osv,det faller mig inte riktigt i smaken dock.
Har med mig en del pocketböcker av Stieg Larsson som jag hoppas kunna få läst vid tillfälle.














Saturday, May 24, 2008

Fågelliv

Hade tänkt skaffa mig nya skor igår men det blev inte tid till det.Tänkte göra mig en uppdatering och kanske en ShoE and Tell istället för ShoW and Tell.Hihi.

Igår kväll hade vi ett riktigt busväder,hu vad det blixtrade och åskade.Vi såg det ett par timmar innan hur det blixtrade norr om oss och till slut så fick vi det.
Det var inte severe innan men när det kom mot oss var det så och när de sa att det kunde vara rotation i det så bestämde jag att nu är det dags för en väder radio.
Himlen var ständigt upplyst,vilket skådespel det är.
Jag har jätte respekt för sånt oväder och är inte alls glad åt det.
Nu är det 6 dagar kvar till Hurricane season,men hoppas vi slipper vara med om orkan.

Igår när Per gjorde ordning en palm så fick han syn på ett fågelbo.Det trillade ner på marken för han såg det inte först.Men han satte upp det utan att röra de små liven.Mamman är där och ger dom mat.Är så roligt att hålla koll på dom.Per blev helt förstörd här förut för han såg inte mamman,men så dök hon upp med lita mask.

Trevlig helg till er!

Friday, May 23, 2008

Show and Tell-Skor


Nästan så att jag inte vågar medge vad jag ständigt går omkring i....

Nästan hela vintern (tur att det inte snöade) så gick jag omkring i Pers crocs.Kände mig väldigt sexig i dom,sockar och crocs mitt i vintern.Haha.Men vad gör man inte då inga andra skor passar.

Vad går jag i nu?Jo crocs,fast nu mina egna rosa och utan sockar förstås.De är så goa att gå i.Men skulle vi vara bortbjudna så kanske det inte är så passande.

Jag äger dock inte många skor,har egentligen bara ett par till men de känns som att jag går omkring i betongklumpar när jag får de på fötterna och är inte så välanvändna som crocsen.

Men det blir väl till att göra ett besök på Payless,har sett snygga skor där i reklamen på TV.

Jag har så stora fötter,41 i vissa fall och svårt att hitta snygga skor till mig.Jag går helst omkring i sandaler eller skor som ser nätta ut på mina stora fötter.

Jag vill gärna ha lite klack på skor men får absolut inte vara för höga,blir som bambi på hal is då.
För övrigt (om jag går utanför skotemat) så verkar det som att regnet undviker just vårt område,kom några futtiga droppar tidigare idag.Nu börjar t o m våran gröna gräsmatta blir brun och då är det torrt.
På lördag kommer en kompis till oss,Greg,och stannar en dag för att sen komma tillbaks på torsdag och sen stanna några dagar till.
Den 31 maj är det dags för rymdskytteln Discovery att fara iväg så det vill han se.
Ha en trevlig helg!

Thursday, May 22, 2008

Nyhets löpsedlar

Något slog mig när jag gjorde i ordning kaffet förut.Här i USA är man inte lika förföljd med nyheter som i Sverige.Här är det inga nyheter på radion (åtminstone inte på någon av de kanalerna vi lyssnar på),det enda som är är väder och trafik.
Nyheterna på TV är oftare i Sverige,här är de vid 5-6 och sen vid 11 på kvällen igen.Man blir inte hela tiden matad med nyheter.
Anledningen till att jag kom att tänka på detta var för att jag spelade in Idol finalen igår och har ingen aning om vem av killarna som vann.
Men så tänkte jag att det får vi väl veta så snart vi åker ut och ser löpsedlarna.Men så kom jag på att det finns ju inga löpsedlar.Vad skönt!!
Skönt att slippa se,för det är sällan det står något vettigt på dem."Så mycket tjänar din granne",Så och så har svenska kvinnor sex" osv.
Det är väldigt annorlunda länderna mellan.
Jag kollar dock alltid på svt text på internet för att kolla dollarn och läser hastigt igenom aftonbladets sida för att se vad som hänt.
Idag läste jag t ex att bensinen kostar nu 13.59kr/l.
Det låter ju hiskeligt och den förväntas bli ännu dyrare.Det är ju inte klokt,hur skall folk ha råd?!
Skamligt av politikerna som uppenbarligen tror att allt folk bor nära storstäderna.

Wednesday, May 21, 2008

McCain Puts 14-yr-old Girl on the Spot, Disses Fair Pay Act

Vet inte mycket om McCain men det här tyckte jag var tufft gjort av tjejen.Jag är inte vidare insatt i Mc Cains politik och var han står.Det känns som att presidentvalet redan är avgjort tyvärr.Hoppas dock fortfarande på ett litet mirakel så att Clinton blir den som kniper det och blir presidentkandidat nr 2 och sen tar hem det hela.

Men det blir väl Obama......

Sunday, May 18, 2008

Snösvängen

Per har en duktig hjälpreda i trädgården.Eric fick en skottkärra i present och den är välanvänd.Han plockar kvistar och grenar som är större än han själv och lägger i kärran.I början var han dock så busig så han slängde pinnar i poolen istället men det har han nog slutat med....nog.

Bilderna känns som natt och dag.Ändå är det bara 3 månader mellan dom.Vädret då är väl ungefär som det är nu i Sverige.Sommaren kom...och försvann tydligen igen.Mina föräldrar hade 3 grader varmt idag och de bor i nordvästra Götaland.
När bilden nedanför togs så var det faktiskt varmare och det var i februari.Jag kan inte påstå att jag längtar hem till det vädret,då sitter jag hellre i den här fukten.
Läste att Dalarna hade fått 34cm snö i går,låter helt ofattbart men ändå är det ju inte helt ovanligt med väderomslag i maj.
Vi fick efterlängtat regn igår men det var väldigt lokalt så här var det ändå inte mycket som kom,finns liten chans att det kommer idag med så vi hoppas.

Friday, May 16, 2008

Show and Tell-Svalka

Blogger är inte snäll mot mig idag så det får bli ett hastigt inlägg för nu har jag suttit här alldeles för länge och alla är lite kinkiga i värmen...hör jag.

Har kommit på diverse saker som är bra för att få svalka men de som jag fått med på bild är en av våra 14 takfläktar.De som hade huset innan oss måste ha varit väldigt förtjust i dom...är ett under att det ingen finns i garaget.


Så skulle jag haft en bild på vår älskade AC men som sagt så vill det sig inte idag.Utan den vet jag inte om man skulle överleva,vad hade man då gjort?
Något mer som är bra är att köra ner våra stormshutters där solen ligger på som mest under dagen.

Poolen är absolut bland det bästa vi har,utan den vet jag inte vad vi hade gjort.Det är gud värt att bara kunna hoppa i den och bara vara där.

Thursday, May 15, 2008

Gäsp

Klockan är 5.23 och jag har varit uppe en liten stund,eller rättare sagt så har Tindra och jag varit uppe en stund.Hon kände inte alls för att sova mer efter att inte alls sovit bra inatt.Det är absolut första gången det har hänt.Nu ligger hon i babysittern och sparkar och ler mot mig och pratar så fort jag tittar på henne.Då spelar det ingen roll att klockan inte är mer för då smälter man när jag ser hennes smajl.
Jag är inte ensam om att vara uppe hörde jag.Sopgubbarna är i farten redan men för övrigt hör jag inte mycket bilar.
Jag försöker få fram nåt roligt att se på TV,har på Cash in the Attic nu men det passar mig inte just nu känner jag.
Jag skulle gärna sova en liten stund men det är väl inte att tänka på ser det ut som.Känns som att jag har varit på fest inatt efter onekligen lite sömn.
Ursäkta ett flummigt inlägg.

Tuesday, May 13, 2008

Första tanden...och andra tanden




Det brinner för fullt och så här såg det ut igår när vi var ute och åkte.Per har ett markbitar i Valkaria där det brinner och kan väl vara glad att de är obebyggda annars kanske de inte hade varit mycket kvar.Minst 75 hem har blivit förstörda.Några stackare som de intervjuade häromdagen hade fått sitt hem förstört för bara nån månad sedan och nu var de tvungna att evakuera från det här huset.Usch vad hemskt.
Luktade riktigt illa igår kväll men idag är det väl en annan vind för nu känns det inget.Inget regn på 35 dagar så det är inget att undra på att sånt här händer.
För övrigt så känns det bättre idag,jag är på G.Tack för era gulliga kommentarer.
Tindras första tand har kommit,kände något sylvasst när jag satte in fingret i munnen.Hihi.
Uppdatering:Upptäckte en tand till bredvid den första,hur fort har de kommit?!

Monday, May 12, 2008

Suck....

...idag känns det tråkigt och inget är kul.Spelar uppenbarligen ingen roll att jag sitter i värmen och att solen skiner.Vet inte riktigt vad som är fel...

Thursday, May 8, 2008

Show and Tell - Frukost

Fredag igen och dags för Show and Tell då.Temat är frukost och tja,så här brukar min roliga frukost se ut.Juice och ett par smörgåsar.Spelar ingen roll om det så är Lördag eller Onsdag så ser min frukost ut som ovan.Det enda som kan skilja sig är pålägget och brödet.



Jag är definitivt en kaffe människa men faktum är att vi har inte druckit nåt kaffe på morgonen sen vi kom hit.Det har blivit några muggar från Dunkin Donut mitt på dagen dock.Men nu har vi sagt att det är dags att köpa lite kaffe så vi kan slänga på till frukost om vi vill....kan behövas för att lättare komma igång har vi märkt.

Kan väl inte påstå att det ser ut som en jätte upphetsande frukost men den duger.



Vi har gott om muggar i vårt skåp.Rejäla kaffebaljor.För 9 år sedan fick vi två jätte söta muggar av min farmor som vi tog med oss hit och som är väl användna.Tror faktiskt att jag aldrig har druckit te här,varför vet jag inte.Kanske dags att undersöka vad det finns för olika te sorter...Spännande

Glädjande


Nu har det varit färgglatt på bloggen i snart en vecka,skärpning.I morses när jag kollade mejlen såg jag ett mejl från Anne,och oj vad glad jag blev för det.Jag kan ju säga att det inte dimper ner mejl särskilt ofta men då det gör det blir jag väldigt glad och det är alltid roligt att höra från en utvandrare.

Här är det full fart som vanligt.Jag är inne och läser på bloggarna,men är så ohövlig att jag inte lämnar kommentar.Oftast så har jag någon som drar mig i armen eller också gör han något litet hyss vid sidan om mig (och då menar jag inte Per). Tindra gör som vanligt inte mycket väsen av sig.

Eric har förresten börjat att gå upp själv på nätterna nu.Han fick en ny säng för ett par veckor sedan men det tog lite tid innan han kom på att han kunde gå ur den sängen och framförallt tog det tid för honom att förstå ur han skulle göra när han öppnar sin dörr.Han har inte riktigt kommit på det där med vridhandtag,vilket i och för sig är bra.Han kan öppna dörren i sitt rum men inte andra dörrar?!

För övrigt så har vi haft badförbud i poolen några dagar för den var gröööön .Så i med lite grejer och nu är den blååååå igen och i em skall vi kunna bada i den igen.Tack gode gud för det.
Per läser för fullt för att kunna ta sin real estate sales associate examen och det lär inte dröja länga innan han kan göra den.Bra det.

Friday, May 2, 2008

Show and Tell - färgglatt

Så var det då fredag igen och dags för ny värdinna - Desiree.Temat idag är Färgglatt,härligt att få se massa färger på bloggarna som är med.


Erics favoritleksak är det första som fick stå modell.Den är med precis överallt,garaget,soffan,badrummet.Diego bilen.
Vårt parasoll som är välanvänt,bra med tanke på barnen.Stort också.Fick krypa in under det i förra veckan då det kom en jätte snabb regnskur när jag och Tindra var ute.
Nyligen använt papper att slå in Erics presenter i.
En färgrik blomleksak som spelar lite olika melodier.
En av våra härliga hibiskusar som står i blom i trädgården.


För övrigt så är vi lite groggy idag efter nattens händelser.I natten ringde någon på dörren,skrämmande eller vad?!Antingen ringde de en gång eller också många ggr,det vet vi inte för dörrklockan hade hängt sig till slut.Per fick stopp på ringandet genom att dra ur batterierna.Spooky.
Sen var det nån som ringde på telefonen,visserligen Pers svenska telefon så det var väl inte så konstigt.
Inte å undra på om man känner sig tom i bollen idag.

Ha en trevlig helg allihop!