Friday, June 27, 2008

Matlagning-Show and Tell



Veckorna bara springer iväg och nu har snart Juni gått och det är dags för sommaruppehåll för Show and Tell.

Dags att samla nya krafter och ideér för framöver.Har inte varit så flitig med kameran den här veckan....heller så det får bli lite blandade bilder.

Vi är väl lite av en pannkaksfamilj,det är populärt och gott.Vi äter det relativt ofta och måste säga att P är väldigt bra på att göra det.Jag står för smeten och han steker.


Ingen av oss i det här huset är överdrivet intresserad av matlagning tyvärr.Jag önskar att jag hade ärvt mammas kokkunskaper och intresse.Vet att det tog tid för henne att få intresse för det men innan 32 års ålder borde den ha kommit...





Bilden ovan är en Västerbottenpaj med kantareller som Per Morberg tillagat och som ser väldigt god ut.Älskar kantareller i alla dess former.Plockar gör jag inte gärna men däremot har jag en mamma som gärna är ute i skogen med sin korg.

I Sverige hade jag mina recept som jag gjorde men här har jag inte hittat något som jag gärna lagar.Men det kommer väl.Har mina böcker med diverse svenska recept som jag tänkt ge mig på att göra.Ärtsoppa,äpplepaj med vaniljsås,kalops osv.

Blir ofta att vi grillar kött och äter potatissallad,eller macaronisallad till.Det är väl typisk sommarmat och känns lätt att äta i värmen.Vissa dagar är det svårt att känna matlust när det är så varmt tycker jag.Då kan det passa bra med en sallad med något bröd till.Gjorde en pasta sallad häromdagen med turkey och grönsaker och till det hade vi vitlöksbröd.Det gick åt som smör i solsken må jag säga.













Wednesday, June 25, 2008

IKEA besök



För ett par veckor sedan blev det så ett mycket efterlängtat IKEA besök,i Orlando,för oss och vi hade riktigt roligt,och vi längtade efter nästa besök redan innan vi kommit ut.

Eftersom vi skall göra i ordning vårt kök här hemma så tittade vi på vad det finns att välja på.Vi hittade några tänkbara jätte fina kök som inte alls kostade mycket.

Det var inte alls mycket folk,mindre än vi är vana vid från Sverige.Det var riktigt mysigt att gå omkring och titta.

SJÄLVKLART blev det inköpt lite onyttiga matvaror som bilderna visar,men även knäckebröd,Kalles kaviar,blåbärspaj och vaniljsås.
Eric fick lite möbler,två stolar och ett bord.Han skall alltid ha nån av oss att sitta på stolarna (ett under att de håller) så fort vi är inne på hans rum.Löjligt billigt var det för möblerna,som säkert kommer att bli utslitna kan jag tänka mig.


Bilarna är snart uppätna av herrn i huset...


Dammsugarna har han också påbörjat...han börjar bli värre än vad jag är när det gäller sött.




För ett par veckor sedan innan vi var på IKEA så var vi och handlade i en affär som har en hel del europeisk mat,b la lite svenska grejer.Hur som helst när vi gick ut därifrån så sa hon i kassan att vi har den bästa chokladen i världen.Men det vet vi ju,att Marabou är mmmmmmm god.



Saturday, June 21, 2008

På tal om Show and Tell klockan 5


Hittade den här klockan igår när vi var ute och handlade och jag blev änna lite full i skratt med tanke på veckans Show and Tell tema.Var bara tvungen att ta kort på den så jag kunde visa den.Den var lite häftig klockan men vi köpte den inte.

Friday, June 20, 2008

Show and tell-Klockan fem

Den här veckans tema var klurigt,jag vet inte riktigt om jag blir nöjd med mitt resultat,kanske blir lite "flummigt"Men det skall bli roligt att se hur alla tolkar det.

Mitt tema är väldigt väder baserat,om jag kan säga så.
Min första bild tagen utanför Burger King,sittandes i bilen (tack och lov).Utanför hällregnade det och åskan dundrade fram.Burgaren satt jag nästan i halsen när blixten slog och i samma sekund brakade det till.
Klockan var nu fem.


Jag har fått mina bilder i lite galen ordning för här är klockan alldeles innan 5 och innan vädret bryter ut.Men det är inte många minutrar mellan den första bilden och de följande två fotona.Jag var bara tvungen att ta kort för himlen var så svart,så svart i det redan svarta.


Klockan fem visar vår micro/köksfläkt.Köksfläkt är väl synd att kalla den kanske för jag tycker inte det händer nånting när vi startar den.Den dånar men suger ingenting.Vi har ett väldigt antikt kök skulle man kunna säga (dock inte den här vita saken då) och det är dags att göra om det.Det är ett projekt som säkert kommer att pågå vid ett flertal Klockan fem tillfällen.




Klockan fem igår torsdag såg vädret ut så här,eller åtminstone så visade Wesh radarn så här.Första gången vi såg ett väder (sen vi kom hit i år) som var så kraftigt att det kunde uppkomma Tornado.Lite roligt att kolla vad det står om de olika cellerna och vad de innehåller.Idag såg jag väder som kunde innehålla hagel stora som höns ägg (har jag aldrig hört förut,lät lite roligt när jag läste det).Vet ju dock att det finns större hagel än höns ägg.


Klockan fem på morgonen sover jag för det mesta gott så vida inte T är vaken och vill ha mat.Är tacksam för att jag inte kan visa ett foto som är taget så tidigt på morgonen.
Vi har ingen väggklocka än utan den enda klockan vi har är den på micron.


För övrigt nu så önskar jag alla en trevlig helg och Midsommar till er som firar den!Här blir det väl åtminstone en sillbit och en torr tråkig potatis,i brist på färskpotatis.

Monday, June 16, 2008

Manatees

Små bilder på ett stort djur.Videosnutten är ju dock inte den perfekta men alltid något.
Sjökon är kanske inget vackert djur men den är söt på sitt sätt.Ser så snäll ut,får mig att tänka på Ior i Nalle Puh...fråga mig inte varför dock.
Det är många sjökor som blir skadade varje år pga båtmotorer,båtar som kör för fort t ex.De ligger och flyter uppe vid vattenytan och kommer det då en båt så är det lätt hänt att de blir skadade av motorerna.
Detta trots att det är Manatee Zoner i kanalerna och vatten runt om oss.

De äter växter och tycker om färskvatten.Grannarna till oss har berättat att om man sprutar vatten på sjökorna så kommer de gärna upp.

Friday, June 13, 2008

Show and Tell - utsikt

Så där ja då var det en ny fredag igen och nytt tema - Utsikt. Ett mycket bra tema tycker jag,finns många härliga utsikter att skriva om men jag har valt några favoriter.

Bilden nedan är utsikten från vår trädgård ut mot kanalen.Vissa dagar tänker man inte på den,eller uppskattar den inte på samma sätt som andra dagar.Eftersom vi bor längst in i kanalen så är det inte någon jätte nån jätte trafik med båtar.Vilket är skönt.Det kommer en och annan båt eller nån som är ute och paddlar.Tack vare lite båttrafik kan vi istället njuta av att titta på Manatees (sjökor) som leker.En och annan alligator och delfin kan komma ibland också,men det är inte så vanligt.





Bilden på palmerna är framsidan av huset.Vi har några jätte höga palmer som är otroligt fina.Kanske inte så lättskötta då de är så höga.Men hittills har vi inte behövt nån skötsel av dem.Vägen är en relativt lugn väg för det mesta.

Det här kortet är taget förra sommaren på Geiranger camping,en av de absolut vackraste ställena jag varit på.Det är så maffigt att sitta där och titta ut när skeppen kommer in.Vi paddlade kajak där för ett antal år sedan och det var helt underbart.

Sista utsikten är från Malö strömmar på Västkusten i Sverige.Stugan där uppe är den vi håller till i då vi är i Sverige.Jag hittade inte någon bild med utsikt från stugan så det får bli en bild på utsikten mot den istället.Men det är underbart att sitta där och titta ut över vattnet på alla båtar som går förbi.Eller att gå ner på bryggan och sitta och dingla med benen.

Med detta önskar jag er en trevlig helg!


Sunday, June 8, 2008

Bilder till Show and Tell

Nu fick jag lagt upp bilderna som skulle ha varit med fredagens Show and Tell tema.


Bilden på poolen är tagen julen -06,de allra första dagarna efter att vi köpt huset.Tycker det är så mysigt med ljuset som lyser upp poolen i mörkret.Det speglar sig så mot huset.








Det är onekligen väldigt mysigt med levande ljus.Tycker väldigt mycket om snäckorna som vi har ljusen på.

Ett ljus i mörkret.Några av grannarna, som sällan är här,har fortfarande inte tagit ner belysningen från i julas.Särskilt vackert är det då inte,möjligtvis om det hade varit den tiden på året men inte nu.

Här skulle så vara en bild som jag tog i bilen men den bilden får jag absolut inte fram....så fortsättning följer tydligen.

Thursday, June 5, 2008

Show and Tell -Ljus

Ny månad ny värdinna för Show and Tell. Victoria är det som står för Juni månads fredagar.

Idag är det som sagt Ljus.Jag antar att det får bli ett tell tema för mig för blogger vill inte att jag skall lägga till bilder alls verkar det som,inte ens bilder från webben verkar fungera.

Här finns en uppsjö av diverse ljussorter och för att inte tala om alla dessa olika dofter,det är så man blir hungrig då jag går i affärerna,totalt livsfarligt att ha hemma för då skulle jag ständigt vara sugen på något gott att äta tror jag.
Om man nu skulle säga något negativt om att bo där vi bor så är det för att man inte lika ofta sätter sig och myser och tänder ljus.Det blir av nån gång men det blir ändå inte samma mysfaktor som i höstmörkret i Sverige t ex.
Här blir det mörkt vid samma tid året om,runt 8 tiden är det nån som släcker solen känns det som.
Jag kan känna nu att jag saknar ljuset under den ljusa tiden i Sverige,att det så gott som är ljust dygnet runt.Men det är synd att det är under en så kort tid.

Första gången

Häromsistens var det första gången som Tindra åt något annat än att amma.Banan bidde det och grimaserna var många.Det såg verkligen inte gott ut.Hon såg ut som att det hon åt var hemskt surt.
Men därefter äter hon riktigt bra,det blir mer banan med annan frukt och kyckling med grönsaker.Ser inte särskilt aptitligt ut men huvudsaken är att hon äter det.
Jag provade med att försöka ge Eric en sked men han såg inte särskilt intresserad ut av vad som fanns på den....



Nu har det blivit kajak inköp här med.I sverige är folk som tokiga efter att få paddla ut och Per försöker få ihop det på bästa sätt.Hoppas att det blir bättre än förra sommaren då det regnade så att folk regnade bort.Nu verkar de ju vilja paddla för att få vara i vatten..Eric hjälpte sin pappa förra året med flytvästar och diverse grejer och var så redig så.Kanske blir det likadant här om det blir fart på uthyrningen.Hursomhelst så var han tvungen att prova kajaken och då fick han sitta i den i poolen.Han hade säkert kunna sitta där än om vi inte hade slitit upp honom.Han hade onekligen roligt där han satt.