Friday, September 26, 2008

Show and Tell - Väggar

Vart tar dagarna och veckorna vägen? De bara rusar i väg i full fart.
Nu var det återigen dags att visa lite kort och den här gången är det på Väggar.
Jag har återigen tänkt att nu skall jag vara duktig med kameran under veckan.Men jag får skämmas lite grann.
Min tanke var att åtminstone ta kort på nån vägg utanför hemmet och i sädana fall välja företagets väggar....men nej i det här inlägget blir det bara hemmts väggar ni får se tyvärr.


En liten blandning av olika färger har vi på väggarna i huset,men det är meningen att allt skall matcha så därför kanske färgerna är lika varandra (ifall ni undrar).Här har vi så snäckor som vi har värmeljus på (tyvärr alldeles för sällan då vi inte sitter här på kvällarna).Annars lyser den upp väldigt fint.





Här har vi så en sovrumsvägg med två av mina absoluta favorit tavlor som är med från Sverige.




Här är Väggen där lilla T sover vid den här stora tavlan ,som är fin om man inte har en blixt som förstör motivet.



Här har vi så E´s sänggavel med två av Lasse Åbergs tavlor. Återigen ett lite misslyckat foto som är taget i all hast.Grejen som hänger intill gardinen är för att snurra ner "stormshutter".



Här har vi så väggen som vi nog ser mest av i det här hushållet eftersom TV´n står där.Återigen snäckor där vi har värmeljus.

Kanske inte ett jätte givande inlägg om väggar men men......Jag får återkomma med fler väggar då vi målat färdigt huset och kanske göra ett hemma-hos-reportage.

Önskar er Alla en trevlig fredag och en trevlig helg!!

Wednesday, September 24, 2008

Clean up the mess....

Ja det var vad Barack Obama sa.
Det debatteras nämligen om att första debatten mellan Obama och McCain skall skjutas upp
p g a finanskrisen.
Men medan McCain vill skjuta upp den så tyckte Obama att det är inte rätt mot folket.För 0m 40 dagar så är det en av dem som kommer att behöva, som han sa det:"One of us needs to clean up the mess".

Kloka ord!! För en "mess" är precis vad det har blivit.
Hörde precis på TV att Chevrolet tvingas dra ner p g a krisen och gör att 12 återförsäljare stänger runtom i USA.En av dem är en stor återförsäljare i Sanford här i Florida som tvingas stänga redan på Fredag.

Utökning av dygnets timmar tack

Hjälp!Jag känner stressen krypa på.Ingenting fungerar,bara strul med dessa datorer.Skulle göra det smidigt o jobba hemifrån idag så att jag kunde vara med barnen och P kunde få lite vettigt gjort.Men det har inte blivit mycket vettigt gjort.
Slutade med att han fick åka iväg med två trötta barn och jag fick jobba i lugn o ro när vi väl fick det till att fungera.
Varför skall saker och ting fungera smidigt när det kan strula?!

Igår när jag satt och väntade så hittade jag det här testet;
Obama eller McCain,vem står du närmast?

Jag var onekligen nyfiken på reultatet...fast det var ingen tvekan om vem som står högst på listan för min del.
På Fredag är det dags för första debatten och det ska bli VÄLDIGT intressant att se resultatet från den och höra om det gjort något i mätningarna.Obama har tydligen dragit ifrån igen tack vare krisen här ii USA och det är bara att hoppas att det håller i sig.
Ja inte krisen förstås.

Monday, September 22, 2008

Är du inte på bra humör.....

...kolla då detta.Kan nog pigga upp vem som helst.

Friday, September 19, 2008

Show and Tell - Musik

Fredag igen och dags för ett nytt tema.Jag kommer från Kinnekulle men hittar inget musikmässigt (ni kan få höra lite ljud från tävlingarna på Kinnekulle Ring istället).

Från Orust hittar jag inget heller,som skulle passa.Det jag tänkte på finns inte med.Jag skulle vilja spela upp "Än doftar Havet" som handlar om Bohuslän och som sjungs av Andres Estetche.

Från Merritt Island finns heller ingen musik som jag kan hitta,däremot annat roligt.Å andra sidan har jag egentligen inget som förknippar med dessa ställen då det gäller musik.
Men däremot finns det en artist och en låt som jag då aldrig kommer att ledsna på.Jag läste någonstans att den skulle lika gärna kunna vara nationalsången,och det vore inte fy skam.
Så håll till godo!

Önskar en trevlig helg!

Wednesday, September 17, 2008

Ja tid tar det

För ett litet tag sedan,närmare bestämt för snart två månader sedan så skrev jag på bloggen att jag hade något att berätta och att jag skulle berätta det inom några veckor.....Men så har det inte blivit som sagt.Mina tankar var att vänta tills det hela är färdigt helt och hållet men det dröjer några veckor till förmodligen,så....

Vi har blivit med företag,eller jag rättare sagt.Vad gör man inte för att få visum,då det är sååååå trassligt för mig och barnen.Inte så mycket att välja på,tack vare nuvarande president Bush som tog bort ett visum som var till för sådana som befann sig i samma situation som vi gör.

Starta upp en business från start hade inte varit att tänka på då det handlar om alldeles för mycket pengar för att göra det.
Så via mycket detektiv arbete hittade P en eventuell lösning,som både ger inkomst och framför allt visum för mig och trollen.
Många företag har vi kollat och läst om och vi har med all säkerhet hittat det bästa som var till salu.
Sedan var det bara att lösa ekonomiska biten med att hitta någon som var villig att låna oss de pengar vi behövde och det gjorde vi.

Så from 22 juli har vi haft företaget som heter,Florida East Coast Builders Exchange.En anställd har vi (vilket var ett krav för att det skall kunna fungera med visumet) och hon har varit där i två år nu vilket är väldigt skönt.

För att försöka göra det hela inte alltför invecklat så kommer här en förklaring vad vi gör:
Vi har ca 200 medlemmar som vi ger ut en Bulletin till med olika projekt som skall byggas runtom i Florida, t ex om NASA skall bygga,eller också om det ska byggas affärer,eller vad det nu kan gälla.




Någon som förstår?Det hela är inte så invecklat som det kanske låter.Men ett helt företag att lära sig det hela,men det fungerar bättre och bättre och vi börjar känna oss varma i kläderna nu.
Vi har ju fortfarande inte sett det där stackars visumet men advokaten säger att det går bra (och han har aldrig misslyckat hittills med detta så varför oroa sig egentligen) och de som har hjäpt oss igenom processen hittills säger också att vi kan vara lugna.........men vi vill se det innan vi kan känna oss lugna.
Så det här är vad vi pysslar med på dagarna från 8-4.Vissa dagar försöker jag jobba hemifrån så gott jag kan.

En dag i taget....


Thursday, September 11, 2008

Show and Tell - Flaggor

Fredag igen och dags för Show and Tell och Petra har den här gången valt att det skall handla om flaggor.
Jag är ingen flagg människa....eller hur jag skall kalla mig.Har aldrig haft mycket flaggor runt om mig,vare sig det är på bilar eller i trädgård eller inomhus.



Floridas flagga är väldigt sällan jag ser faktiskt och jag visste inte ens att den ser ut så här.Den härstammar från 1868 men antogs inte förrän 1900.Den ändrades så sent som 1966.Det röda korset finns även på Alabamas flagga.
Florida blev amerikansk delstat 1845 så det tog sin lilla tid innan de fick en flagga.






Vi har amerikanska flaggan hängandes utanför garaget,ibland.Är dock inte varje dag den hänger där.Tycker att det är en oerhört fin flagga som USA har.Hela veckan då vi har åkt förbi bilhandlare så har jag tänkt att nu skall jag ta kort på nån av de jätte stora flaggorna som hänger lite här och var.För så klart,t o m flaggorna är rejäla här.





Norska flaggan tycker jag,kanske för att jag är så förtjust i Norge som jag är.Eller också är det för att den har fina färger.Den tillkom 1821 och bygger i grunden på den danska Dannebrogen.
Tycker att Svenska flaggan ser lite blek ut jämfört med de som har lite mer färg i sig och Norge är en av dem.
I Sverige vid sommarstugan på Orust så hänger det ständigt en väggflagga,i ur och skur,och det är fint att ha den där.
Så nu är det dags att sätta fart på kroppen så att alla två barn blir nöjda och glada.
Önskar alla en trevlig fredag och helg!









Nä nu......

...läste på svensk text tv på nätet att enligt amerikanska undersökningar så har McCain gått förbi Obama.
Hur kan det bli så galet,måtte det inte bli så till slut.Undersökningen var dessutom gjord efter McCain´s val av Palin.

Ja jösses.......

Monday, September 8, 2008

Ingen Ike

Stackars folk som har hamnat i vägen för Ike.Usch.Ja och eländet är ju fortfarande på väg men förhoppningsvis mattas den av.
Jag har en arbetskamrat (i Sverige) vars pojkvän precis kommit till Västindien för 1 vecka sedan och det var då ingen bra tajming...å andra sidan hade han nog inte så mycket val p g a jobbet.

Tack och lov så verkar det som att vi slipper ovädret,man vet ju aldrig vad som kan hända ute i vattnet men som det ser ut så har han en annan riktning.
Jag tror att många här i Brevard,b la, är nog väldigt tacksamma för det då de fortfarande har otroliga översvämningar efter Fay

I morses så vaknade jag av att det dånade nåt otroligt.Trodde att det var regn men tyckte det måste vara otroligt då solen sken.Men visst,ute ösregnade det och blåste som bara den....samtidigt som solen sken.Tala om överraskningsregn.

Friday, September 5, 2008

Show and tell - Ett sommarminne

Så var det dags igen för Show and Tell.Känns som att sommaren har flugit förbi i all hast och att det inte var länge sedan som vi gjorde det sista fredags temat innan uppehållet.Hoppas att ni alla haft en bra sommar.

Nu är det alltså Petra som står för september månads val och det börjar med Ett sommarminne.Det är så svårt att välja bland alla minnen jag har och det är så många jag skulle vilja skriva om.

Men tyvärr har jag nästan inga kort så det får bli ett sommar minne från i år.Inte för att jag har så mycket foton från den här trippen heller men det är alltid något att visa.

Mina föräldrar var här och hälsade på oss och vi bestämde oss för att åka till Key West.Vi har varit där två gånger tidigare men Per har aldrig varit där.

Resan är på ganska många timmar,det tog ungefär 7 timmar.Ganska saftigt att göra en sån bilresa för att bara stanna en natt.Väl framme på hotellet och installerat oss och bytt blöjor osv osv så bestämde vi oss för att gå ut och gå.Underbart att kunna gå och inte vara i slagsmål med myggor (varför där inga myggor var har jag ingen aning om).

Varmt som attan och svetten bara rann men gå skulle vi.Vi hade planerat att gå till själva centrum men det var alldeles för långt.Solnedgången är något särskilt att se här,tyvärr så fanns det ingen sol att se gå ner för det var regn just då.Men det är så vackert när det är fint väder.

Key West ligger så långt som går att komma söderut i USA och det är en underbar plats.Här bodde Hemingway med alla katter.Baren Sloppy Joe finns här där han spenderade åtskilliga timmar.

Många många är här och fiskar och fiskar hela vägen från Key Largo och ända ner till Key West.Här har det spelats in många kända filmer,b la ett par James Bond filmer.


Här badar vi på väg hem i Gulfen.Jag har utan tvekan aldrig badat i så varmt vatten och inte heller i så salt vatten.Jösses vilken härlig upplevelse.Det går inte att beskriva hur varmt det varmt.Det var definitivt inte svalkande.




En glad liten Tindra,trots hettan som var.



Vid den här punkten tas det åtskilliga kort varje år.Här är det närmare till Cuba än till fastlandet.Nu står vi dock en bit ifrån själva punkten men det var så lång kö för att bli fotograferade vid den. Här finns det ett hus och ett hotell som heter the Southernmost.Häftigt att kunna "döpa" huset och hotellet till det.

Det är ingen tvekan om att det inte kommer att dröja länge innan vi är tillbaka där nere.Per blev förälskad i Key West och ja,jag kan inte annat göra än att hålla med.Är man ett vattendjur så trivs man där.

Thursday, September 4, 2008

Överflöd

Finns det aldrig något mellanting?Antingen är det bloggtorka eller också finns det hur mycket som helst jag skulle kunna skriva om.Tyvärr så blir det ofta bara en enda sörja om jag blandar för mycket att skriva om så jag får väl spara mina tankar till framöver.

Nu är det äntligen frukostdags,så gott med kaffe och smörgås.Känns dock som att jag äter luft,för jag blir inte mätt.Dags att kanske handla lite tyskt grovt bröd igen så man får lite tuggmotstånd.Å andra sidan köpte vi gott Ciabatta på BJ´s för ett tag sedan,men det brödet går åt fort i affären tyvärr så när vi väl kommer finns där bara lite luft kvar.

För övrigt så verkar dagen idag bli raka motsatsen till i går.Då hade jag full energi och humöret var på topp.Idag känns det som att en förkylning kan vara analkande,vilket jag inte hoppas.Tycker inte alls om att vara förkyld i värmen..eller kylan för den delen heller.
Men förhoppningsvis kanske kaffet kan ge mig en kick så att jag blir lika pigg som busungarna är efter att de ätit sin gröt.

Wednesday, September 3, 2008

No see you

USA måste vara hemlandet för ogräsmedel,och alla andra dessa medel som finns.Men samtidigt förstår jag att det måste användas.Vi använder gift i trädgården men som enbart tar död på det som skall dö (fast ibland dör inte ens det).Så det är inte farligt för människor och andra djur.Här finns så gott om buggar av alla dess slag,myror och gud vet allt.Skulle vi inte göra något åt det så skulle de äta upp vår gräsmatta underifrån,vilket har hänt på några ställen ändå.

Ett tag så hade vi en hel arme´ med myror inne på kvällarna,på diskbänken och i diskmaskinen.Men de har vi stoppat då vi såg varifrån de kom.Spelade ingen roll hur rent det än var i köket så nog sjutton fanns de på plats,och värst var det då det hade regnat.

Sen då för några veckor sedan så kom ju så Fay och efter henne har det exploderat med mosquitos åtminstone där det är stillastående vatten för de stackarna som fortfarande har översvämningar.Det är sagt att Brevard county är ute med mosquito kontrollen varje dag och kör både med bilar och helikoptrar.Vi har dock varken sett eller hört de så ofta.Men igår körde de med både och och det var förståeligt för FY vad det var mycket elände i luften.
Eländet som inte försvinner förrän om ett tag är små pytte djur som heter "No See Em´"..haha väldigt finurligt namn.Man ser de verkligen inte,inte förrän man känner att de sitter på en och biter.Eländiga saker.Men de försvinner när det inte är så hett tydligen.

Sen kan man ju säga som min mamma döpte om de till "No See You".

Tuesday, September 2, 2008

Stockholm i Natt (Allsång på Skansen)

Jag är ingen Stockholms tös,eller ja jag menar att det är inte min ände av landet.Men det är absolut en favoritplats och en underbart vacker stad.Tycker så mycket om Peter Jöbacks låt och sedan blir det hela så mycket bättre av att få se bilderna från staden som visas.

Monday, September 1, 2008

Äckliga odjur

Vi har inte persienner eller blinds i våra fönster,har hitills bara persienner i Eric´s rum och i de andra rummen använder vi våra stormshutters.
Det blir verkligen becksvart när man drar ner dem och det är väl både för och nackdelar med det.Jag vill gärna att de skall släppa igenom lite ljus på morgonen annars kan man tro att det är natt dygnet runt.
Är inte så vanligt att folk har storm shutters,konstigt nog med tanke på att det inte är helt ovanligt med oväder här.Så det är ett klart plus i kanten med huset.

Hur som helst ett minus just nu är att något tassar omkring på vinden fick vi veta av Bright House killen som fixade vårt internet och kabelTV.
Å andra sidan har vi haft våra misstankar om detta sen en tid tillbaka.För i min bil hade det varit något som gnagt sönder en slang.Hrm.
Något mindre trevlig var synen en morgon då jag drog upp en shutters i sovrummet.Helt uppdragen såg jag något som hängde ner och såg ut som en smal list....så jag drog ner shuttern lite igen och upp med den igen och då försvann "listen".
Det var bara det att jag såg "listen" springa iväg....den hörde till en kropp.Det var en råtta.Bläh.
Det var ju också ett ställe att vara på.Dumjönsen var kvar där på kvällen då jag drog ner shuttern igen.Den hade ju haft hela dagen på sig att försvinna därifrån.
Så nästa morgon var det dags för samma procedur igen men nu såg jag inte råttan längre.Jag gick och gjorde mig i ordning och vi åt frukost.Sen när jag kom in i sovrummet så kollade jag upp för att se om jag kunde se den och då såg jag en tjock lång list som hängde ner.Det var bara det att den här tjocka listen var en ORM som hängde där och förmodligen hade ätit upp råttan.Det var en låååååång orm och den rörde sig inte så jag trodde den hade fastnat eller nåt.
Men till slut var den försvunnen och antagligen var den mätt också.

Efter dessa dagarna har jag bara sett lite ödlor där och det räcker gott och väl.Usch för de andra djuren.Vi har satt upp en fälla på vinden,en konstig variant med klister så mössen/råttorna skall fastna på den.Men den har inte fungerat vidare bra uppenbarligen.