Friday, February 27, 2009

Show and Tell - Fredagstema

Usch den här veckan har det verkligen blivit lite,läs inget alls,skrivet i bloggen.Jag har fortfarande inte läst förra veckans tema på Kaffe men det har jag tänkt att göra då tiden finns.
Har surfat runt som hastigast på div. bloggar i veckan och inte lämnat så många avtryck efter mig.

Sitter fortfarande vid stordatorn så därför blir det inga kort den här gången då jag inte har någon kamerasladd.
Sista gången (för den här gången) som Simone står för för temat.Temat som idag är Oumbärligt.

Vad är det som är oumbärligt?Alldeles för mycket här i livet och mer lär det väl bli.
Datorn har ju (tyvärr får jag väl säga) blivit oumbärlig.Vad gjorde man förr utan den?!Då var vi å andra sidan så många som inte hade dator,om jag nu går tillbaks till måååånga år.Men nu skulle det inte gå att ingen dator ha,om alla andra har men inte jag så skulle jag VERKLIGEN vara hopplöst ute.

Internet har också blivit oumbärligt,det med.Jag kommer ihåg då jag bodde i Norge,så istället för att skicka e mejl så skickade vi disketter till varandra bara för att få lite post.Fast det har ju inget med internet att göra utan det blev bara en liten utsvävning.....
Saken är den att jag kom på för ett tag sedan att jag förstod inte varför vi inte skickade e mejl till varandra istället för post men så kom tydligen Per ihåg att det var för att fylla postboxen då och då :-)
Kan man klara sig utan internet idag?Samhället är internetiserat eller vad jag ska kalla det. Både fördelar och nackdelar så klart,som med allt annat.

Bilen är oumbärlig.Fram tills i går hade vi två bilar.Ja vi har ff två men lämnade tillbaks skylten för den lilla bilen för att spara de pengarna när vi ändå inte behöver bägge.Men utan bil vet i tusan om vi skulle klara oss,nä knappast.Inte i Sverige heller (fast vi ingen har där) där vi håller till ute på en ö och där det går en buss om dagen,om den ens gör det längre.Så utan bil....ja vad skulle man göra då?!

Ja det var ju sådana där vardagliga ting.Sen finns det ju annat som är oumbärligt...nässpray t ex.Gör vardagen lättare då det behövs.Huvudvärkstabletter.

Sen med tanke på vad Millan skrev för två veckor sedan på fredagstemat så måste jag säga att visst är Vänner oumbärliga...Nu menar jag inte Vänner som går på TV (även om de också kan vara oumbärliga) utan jag menar de vänner som man har.
För nog är livet tråkigare utan sina vänner i närheten.Det känner jag då mer och mer.

På tal om vänner så kan jag som sista grej berätta att våra vänner ( C och R ) är i detta nu på väg till Kina för att hämta hem sin lille pojk!!

Friday, February 20, 2009

Nästan så det kokar

Ja dagen började ju inte så lovande tyvärr.Eller jo den började väl som vanligt men sen när jag skulle börja jobba DÅ kan man lugnt påstå att strulet började.Min eländiga lilla dator som jag har VISTA i och som jag hatar mer än något annat,hade låst alla word document så jag kunde inte jobba.Jag förstår inte hur det hela har gått till.Det hjälpte inte ens att jag avinstallerade och sen installerade på nytt.
Var änna lite skrajsen att Bulletinen och Dailyn var körd så att det inte skulle gå att använda de igen och DET hade inte varit bra.Som tur var så fungerade Bulletinen när jag skickad eupp den till företagetSå det var bara att stuva in barnen i bilen och hämta en annan dator att jobba i.
Funderar på att använda min dator som måltavla för det är väl det enda den duger till....åtminstone så länge den har vista i sig.

Jag har tagit kort till fredagstemat så det får bli ett senare inlägg idag.Har inte hunnit kika runt på någons blogg idag ännu.Måste komma i fatt mitt arbete.

Phu!

Friday, February 13, 2009

Show and Tell - Närmast Hjärtat

Fredagen den 13e februari och Simone har valt att Fredagstemat skall vara Närmast Hjärtat.Ett tema som passar ypperligt med tanke på att det är Alla hjärtans Dag i morgon.

Det finns ju så mycket man kan tolka till temat.Vad är närmast hjärtat?Lite flumfunderingar som jag haft är att jag har hört är att om man hittar en peng så skall man lägga den i fickan som är närmast hjärtat för att få tur.Inte för att jag hittar pengar här och var särskilt ofta men om jag så hittar en cent så lägger jag den i fickan närmast hjärtat.

Det var länge sedan jag hade ett halssmycke på mig.Tror inte jag haft det sen barnen föddes.Det var också en tanke jag tänkte när jag såg temat att det skulle kunna handla om smycken som man har på sig och är närmast hjärtat.

Men i slutändan fick det bli det jag kände verkligen är närmast mitt hjärta och det är framför allt mina nära och kära.


Eric och Tindra är utan tvekan såklart de som är närmast hjärtat.



Utan de,ja vad vore livet då?!



Det är många som är nära hjärtat men bara några få som är närmast.Förutom barnen så är det ju Per och mina föräldrar som är närmast hjärtat.
Sen finns det ju såklart annat än just människor som kan vara närmast hjärtat.I mitt fall så är det Kinnekulle som är mitt hem även om jag inte bott där på många år.En oerhört vacker plats på jorden.


(bild lånad från Läckö-Kinnekulle- Turistportal för Kinnekulle)

Helgerna har nästan blivit mer eller mindre hederliga för oss då det arbetas hårt på veckodagarna och när det så är fredag så känns det lättande för hjärtat må jag säga.
Ha en trevlig Fredag och en trevlig helg!








Tuesday, February 10, 2009

Caylee

Vi som bor i området Orlando med omnejd har sedan sen i somras kunnat följa sökandet på lilla tjejen Caylee Anthony.
Hon försvann i juli förra året.Sökandet efter henne har varit enormt och det har varit enormt bevakat av media.
Hennes mamma blev häktad misstänkt för mord under tiden då sökandet pågick.
I November hittades en barnkropp inte långt ifrån där familjen bor och alla visste väl på en gång vems kroppen var...
I December hölls så en presskonferens där det berättades att det var lilla Caylees kropp.

Idag begravs hon.....

Friday, February 6, 2009

Show and Tell - Väskor

De som känner mig och läser bloggen komemr tycka att det dagen tema passar mig som handen i handsken....å då vet jag en som kanske t o m kommer att fnissa lite.
Simone har valt väldigt bra teman för februari och det börjar så bra med Väskor som sagt.
Men jag är ju av det könet som brukar tycka om väskor...Jag har dock lugnat mig betydligt de senaste åren med att handla väskor.
Tycker att det är roligt att göra väskfynd dock...om det är riktigt billigt.


Den här väskan fick jag av maken i julklapp.Dock är den fortfarande oanvänd (vilket inte är ovanligt).




Den här väskan köpte jag på Target för snart 3 år sedan och det är nästan ett mirakel att jag fortfarande använder den dagligen.Börjar hänga lite trådar här och var men jag tycker om den.




Den här inhandlades på Tradera för ett tag sedan för nästan ingenting alls.Söt och lagom storlek tycker jag.



Den här Levis väskan köpte jag på eBay förra året,kanske lite större än vad jag trodde.Men den kan nog bli välanvänd den med.Fast just nu ligger den i garderoben med de andra väskorna.




Min Betty Boop väska som jag hade mina skolböcker i för två år sedan.Jag köpte den och en väska till i en affär som tyvärr lades ner.De hade utförsäljning så det var riktigt roligt att handla där.Nu är den dock lite knöcklig efter att ha legat i garderoben och att två troll leker med den.


Wednesday, February 4, 2009

Ditten och datten

Har anat att det skulle hända något med visumansökningarna och det har det gjort-åtminstone för min del.Fast dock inte ett beslut utan nu vill de ha mer evidence.Suck,aldrig tar det slut.Vet dock inte om pappren från USCIS skickas hit eller direkt till advokaten så jag har ingen aning om vad det är mer som de behöver.Står dock på internet att så fort de får tillbaks informationen så tas det beslut.
Jaja,vad som menas med det kan man ju undra.Tar det ytterligare 3 månader eller går det fortare.Just nu känns det som att jag bryr mig inte vilket.De är ju dock övertygade om att det ska gå vägen det här för advokaten som jobbar med det har aldrig misslyckats med nån visumgrej.De har redan påbörjat jobbet med "stora visumet" som det krävs ett ambassad besök för i Stockholm.Jag åker gärna till Stockholm men själva besöket där är som sagt aldrig roligt förutom då det är över.Så mycket väsen för att behöva stå framme vid luckan i nån minut.
Ja väl.

Här är det för övrigt sjuka huset.Började med Eric som är förkyld och har feber och nu är Tindra förkyld för första gången.Fast lika glad är hon ändå.Nyser och skrattar.

På tal om ingenting.Men ibland tycker jag att amerikanarna är väldigt slöa och absolut nada tempo på de.Men ibland är det verkligen tvärtom.Igår började de riva bort vägen här utanför för att fixa och lägga nya asfalt.Vid 4 tiden var de färdiga helt och hållet.Det var effektivt kan man säga.
På företagsfronten så är det både positivt och negativt.Kunder och medlemmar tar kopior som aldrig förr och det är väldigt bra så klart.
Sen finns det då mindre positiva händelser och det är att en medlem som förnyade för ett tag sedan för ett år och som är skyldiga oss pengar för prints,har gått i konkurs och det var ett ganska stort företag.Vissa går det bra för och vissa går det sämre för.