Tuesday, June 30, 2009

Födelsedagsfirande

Så har jag då gått och blivit ett år äldre,inte känner jag mig som 33.Ibland känner jag mig fortfarande som en tonåring och i nästa andetag kanske som en 20 åring.Känns som att det var igår jag fyllde 30.
Jag tror nog att gårdagen var den varmaste födelsedagen hittills under mina år.Vädret brukar minst sagt variera den 29 juni,och det är ju oerhört sällan som det har varit likadan värme som vi har nu.
Man ska ju inte klaga men ibland är det skönt då det kommer ett ynka litet moln och stannar framför solen någon minut.

Födelsedagen firades i stugan med mina föräldrar.Vi gjorde inget särskilt.Tog en båttur mitt på dagen och det var härligt att komma ut på sjön.Hade säkert kunnat åka mer om det inte varit för en trött liten Eric.Åkte ut till Gullmarn och vände tillbaks lagom tills då vi såg Lysekil.
Senare på kvällen åt vi underbara smörgåstårtor som mamma gjort och ÄNNU senare på kvällen åt vi en jätte god tårta som också snälla mamma gjort.Vi väntade tills Eric också lagt sig för ingen av barnen är vidare förtjust i vare sig jordgbbar eller tårta.

En mycket lugn och trevlig dag var det.

Friday, June 26, 2009

Oj då...

....vad tiden rusar iväg.Jaha så har midsommar sprungit förbi och snart är det juli redan.

Det är fullt upp hela dagarna,ibland blir jag riktigt le åt företaget.Nu går det trögt,riktigt trögt och det känns som att vi jobbar i motvind.
Men då är det ju skönt att det är så underbart väder som vi har här nu i Sverige,för vem längtar bort då?!

För övrigt så har vi hunnit med en sväng till Hällekis i veckan till mina föräldrar.Vi var på begravning.Begravningar är ju då aldrig roliga men det känns väl lite mer när personen i fråga är ung och skulle haft så många fler år framför sig med sin familj.
Prästen pratade om minnen och jag har sen dess kommit att tänka på så många olika saker som har hänt de senaste 25-30 åren om inte annat.
Det var en väldigt fin begravning,fina psalmer och framförallt oerhört fin solosång.Tårarna rann och rann och ögonen var aningens torra och trötta vid dagens slut.

Snart läggdags men jag sitter och kollar på V.Tänk att man tyckte den var så bra då den visades första gången.Jaja den går allt att se på nu med men den är väl inte lika bra nu som då.
På tal om TV.Nu är det ju faktiskt sommar med tanke på att Allsång på Skansen,Morden i Midsomer och Sommar med Ernst har börjat visas.Efterlängtade avsnitt av Morden i Midsomer.Både Per och jag har en tendens att somna till avsnitten men inte för att vi inte tycker om det.

Wednesday, June 17, 2009

Ny layout på bloggen

Tack till Malin som delade med sig av hur man kan få en lite roligare layout på bloggen.Satt och provade diverse olika igår och jag nöjer mig med den här ett litet tag åtminstone.

Sitter ute på gräsmattan och skall börja jobba lite smått och förbereda Bulletinen och Dailyn innan vår sekreterare börjar jobba om några timmar.
Det är skönt väder,särskilt då solen inte skyms bakom ett moln.
Tror att jag sitter på den fästingtätaste gräsmattan i hela Sverige,de kryllar av dem och jag har redan tagit ett par som suttit på barnen och de satt på de mest dumma ställena.En i ögonbrynet och en under ögat.Peppar peppar så har de bara gått på mig ingen har hittills fastnat.Men men sommaren är ju inte slut än.

Ett ambassadbesök ser det ut att kunna bli inom de närmsta veckorna.Per pratade med advokaten igår som gratulerade till visumen och sa att han skulle börja fylla i blanketterna för besöket.Det sköna i kråksången är ju att vi redan har fått vårt approval.

Nej nu ska jag sätta fart om barnen tillåter.

Monday, June 15, 2009

Efterlängtat besked

I förra veckan pratade vi nog mer än nånsin om den stackars visumansökan och undrade vad som händer för nu har det gått ca 1 månad sedan advokaten fick de sista pappren som ambassaden ville ha.
Så Per skickade ett email och var väl ganska uppgiven i det och undrade vad som händer.Det dröjde nog inte många minutrar förrän han fick veta att vi precis då hade fått ett godkännande från ambassaden och visum som gäller i två år från det datumet.
Glada blev vi men kanske inte så jublande glada som vi trodde.
Det går riktigt trögt med företaget nu och säg det vad det kan bero på.Om det gjorde sån skillnad att vi åkte hem och att medlemmarna inte ser Per där inne längre.Det verkar otroligt att det skulle kunna bero på det.Eller också är det helt enkelt bara trögt,riktigt trögt just nu.
Vi har våra planer på att utvidga oss söderut på östkusten för att kunna få mer medlemmar nere vid Miami osv.
Så även om det ibland känns tungt så ska vi ta oss igenom krisen och hålla liv i företaget.Nu har vi ju ialla fall visum!!

Friday, June 12, 2009

Regn svammel

Här öser regnet ner.Undrade tidigare i morses om det verkligen skulle bli så farligt med regnet men nu tror jag absolut att det kan komma upp till 50mm regn precis som det är sagt.
Tycker synd om stackarna som tar studenten idag och de som står och väntar på dem.Usch vad blött det blir.Jag tror att barnen i det här huset tycker det är tråkigt att vara inne hela dagen om det nu fortsätter regna som det gör.
Vi har snart en ej planerad pool i trädgården där det inte sugs upp något vidare,eller snart och snart det ÄR redan en pool.
Jag tror inte att det är stor risk att tvätten torkar den här helgen,den blir väl bara renare och renare istället.

Jag funderade förut över bloggen och varför hålla på och skriva.
Tror att det var viktigt i början med att få bekräftat att det fanns läsare och det fick jag bekräftat med kommentarer.Nu är det nästan ingen som kommenterar längre men jag vet ju ändå att jag har några stackars få läsare och det är de som är de viktiga för mig. Det är roligt att skriva för jag vet att det är ett bra sätt att hålla kontakten på med resten av familjen som inte är på samma plats som vi.Framförallt då vi är i USA.

Nej nu är det dags att göra lite korv stroganoff innan barnen äter upp varandra.

Thursday, June 11, 2009

Bäst att passa sig

Nu är det verkligen dags att tänka på vad för ord man säger innan man säger de,det finns ju ord som inte är väl valda ord och inte vackra.
Eric tar efter oerhört mycket nu och upprepar mer eller mindre vartenda ord som sägs.

För ett tag sedan när vi satt och åt,barnen och jag, så var det en fluga som var väldigt närgången och uppenbarligen störde den Eric också för rätt som det var klev han upp från stolen och försökte slå till den.Men han missade och ur den söta munnen kom "F*n" .Tala om att bli snopen men det lät så gulligt så jag kunde inte göra annat än att skratta åt honom.
Även om det inte var ett klart ord så förstod jag vad han menade.

Han är även mycket för att räkna nu och favorit siffrorna är 5,8 och 9 av någon anledning.När han skall säga 7 så låter det som en amerikanare skulle säga det.
Det låter så skönt alla dess ord som bubblar fram nu,slass istället för glass,capisch istället för vatten (vad han har fått det i från övergår mitt förstånd) och sen är det en hel uppsjö av andra söta ord.

Wednesday, June 10, 2009

Skolavslutning

Nu har många redan slutat skolorna och jag tror väl att de som inte redan har gjort det gör det väl senare den här veckan.
Det är typiskt skolavslutningsväder,åtminstone som jag kommer ihåg att det var år ut och år in,regn och kyligt.Visst,det kan vara mysigt med regn men gärna inte mer än varannan vecka eller högst en gång i månaden och inte en hel dag.
Från klass 1-6 så hade vi våra skolavslutningar i Österplana Kyrka på Kinnekulle och därefter i Götene i gymnastiksalen (inte lika vackert).Minnena från Österplana tiden sitter verkligen som klister och då jag hör de typiska avslutnings sångerna,Den blomstertid,Ida´s sommarvisa och allt vad de nu heter så är det svårt att inte få gåshud.
Jag tycker det är så mysigt och jag längtar till att våra småttingar skall få vara med om detsamma,var det nu blir när det är dags.

Vad härligt med sommarlov,samtidigt som det var lite vemodigt den sista dagen även om vi visste att vi kanske skulle träffas om några dagar igen.
Inte var ett sommarlov på gymnasiet detsamma för då jobbades det ändå så gott som hela somrarna.Fast det är klart att det var ju ändå sommar och LOV.

Vet inte vad jag skall göra idag,finns alldeles för mycket att göra.Idag blir det väl till att snällt vara inne med barnen,åtminstone så länge det regnar.

Saturday, June 6, 2009

Till Ulrika :-)

Ja det var väldigt vad jag började blogga intensivt efter att jag skrev mitt förra inlägg....jag skäms allt lite grann och får väl börja på nytt igen.
Så Ulrika nu skall jag lära dig (och om det finns någon mer som undrar) hur du skall göra för att lämna kommentar.Det är rätt så enkelt.
När du får upp kommentarsfältet så skriver du din kommentar,efter det skriver du in de konstiga bokstäverna som står vid ordverifieringen,välj anonym (antar jag att det blir i det här fallet) och klicka sen på publicera din kommentar.
Efter det skall det vara klart.

Det är jätte roligt att få kommentarer och jag skall se till att börja svara på de igen nu när jag börjar skriva flitigt :-)
Jag tror,om jag inte minns fel att både Millan och Simone hade några frågor.
Vi är alltså i Sverige under sommaren och kommer förhoppningsvis att få ordning på visumen men det är ingen som vet.Vi väntar och väntar och nu har det väl snart gått en månad sedan advokaten skickade in de sista pappren till ambassaden i Stockholm.
Vi funderade ju på att hyra ut huset i USA men bestämde oss i absolut sista sekunden för att låta bli.Det hade gett bra med pengar men vi hade nog inte hunnit få ordning på allt innan vi skulle åka.
Däremot ser det ut som att vi kanske får sålt den "lilla" bilen (min PT Cruiser) och bucklan som Per fixade så fint,den får de också på köpet.
Vi vet inte hur länge vi blir i Sverige,känns svårt att bestämma innan vi vet hur det blir på visumfronten.Men vi stannar här i sommar i varje fall.

Sen när vi kommer tillbaks till värmen på andra sidan Atlanten så är kära läsare välkomna...vare sig ni heter Ulrika eller inte :-)