Friday, August 22, 2008

Det fanns visst ett slut

Svårt att visa hur vädret var utan att filma,men jag ville bara föreviga eländet.Igår kväll såg jag lite blå himmel,inte mycket men det var ändå lite för att känna hopp.
Folk har börjat plocka i ordning i sina trädgårdar och så även vi.Avbrutna grenar och palmblad som låg lite här och var.Poolen är full med löv och det lär väl ta sin lilla tid att få den i ordning igen.
I normala fall har vi inte vatten på vår brygga utan det är en bra bit ner till vattnet,men som synes så är inte så fallet nu.



Det ser ut som ett slagfält i rabbatterna,amaryllisarna har verkligen tagit stryk men de kommer sig säkert igen.De har nog varit med om detta förut.


Vårt värsta dilemma var egentligen poolen och vad vi skulle göra med vattnet.Det var inte
mycket annat att göra än att leda ner det till kanalen (så nu är väl sjökorna rena efter kloret).



Våran gata har varit förskonad mot översvämningar till skillnad mot andra ställen här i Merritt Island där t o m postlådorna varit under vatten.Enda orosmolnet hos oss var att det strömmade vatten från avloppsbrunnen ute på gatan och det orsakade att det inte hände något då vi spolade en av toaletterna.Men nu är det ok hoppas jag.




Önskar alla en trevlig fredag!

5 comments:

Petchie75 said...

Skönt att höra att det har lugnat ner sig även om solen kanske inte skiner än. Jobbigt med allt vatten, det måste ju bort på något sätt.. Hoppas att ni också får en fin helg trots allt!
Kram!

Desiree said...

Jag har fortsatt att följa Fay på Weather channel och tänker på dig och Victoria som bor där i Florida. Oj vad vattnet har stigit. Hoppas att regnet avtar snart och att ni inte får mer vatten. Tur som sagt att ert hus ligger lite högre upp. Jag tycker att man får göra det som går som att leda ner poolvattnet ner till kanalen även om det innehåller en del klor. Hoppas att Fay är över snart.

Kram

Anonymous said...

hallå! Nä men vad högt vattnet är i kanalen! Det är skillnad det. Tänk där hängde ju r o hammrade. Ha det gott nu. Kram på er

Cecilia said...

Petra:Ja nu ligger vår brygga inte under vatten längre så det har gått riktigt fort.Tyvärr har vi sett att det är inte alla som har sån tur.
Kram

Desiree:Jag tror nog att vi ä rinte de enda som har pumpat ut vatten i kanalen.Det finns nog farligare saker där.Hörde att Fay är på väg mot Alabama men väl framme där så är det väl bara lite regn och blåst kan jag tänka mig.

C:Ja det är tur att han inte hängde där nu för då hade han blivit blööööt.Ha det så bra.Kramis

Marianne said...

Skönt att det äntligen är över. Och skönt att det ändå inte blev värre än det var. Ett tag såg det ju ut att bli katastrof. Mycket regn och lortig pool är ju bättre i det läget.

Nu hoppas vi att solen hittar hem igen!