Wednesday, August 20, 2008

Fortsättning på Fay

Så då,nu ligger hon väl nånstans öster om oss och är på väg norrut i Atlanten för att förmodligen komma tillbaka in över norra Florida.Det gick en tornado söder om oss i går em och förstörde ganska många mobile homes.Hela dagen så gott som och fram tills i natt så var det väldigt stor risk för tornados i vårt område,vilket kändes lite olustigt.

I går trodde de att Fay kunde bli en orkan med styrka 1 men de var väl mer osäkra idag.Nu får det dock räcka med stormar för ett tag.
Det regnar och regnar och regnar,verkar inte vara ett slut på det hela.Inatt har vattnet stigit mycket i kanalen,så fortsätter det så har vi snart strandtomt.
Poolen har vi fått tömma annars hade den svämmat över och vi hade fått in det i huset,har en känsla av att det behöver göras idag igen för jag ser att det stiger.
Sent igår kväll såg jag en groda som simmade så glatt omkring i poolen.
Det är nog många vattendjur som är på fel ställen i dessa dagar.

På sätt och vis är det lite skönt med en sån här dag då det är mulet och man känner sig tillåten att mysa.Men efter ett par dagar så saknar man allt solen.

5 comments:

Desiree said...

Usch, läskigt med oväder som orkaner. Sköt om dig och familjen. Hoppas att ovädret Fay snart har dragit bort. Klokt av er att tömma poolen. Man får vara tacksam över då man klarat sig helskinnad genom sådana naturkatastrofer och fortfarande har sitt hem i helt skick.

Marianne said...

Fy, otäckt när det är så där nära. Ni har väl en källare att gå ner i om det blir tornados? Fast det är klart, är det översvämning hjälper ju inte det så mycket.

Skönt att höra att ni mår bra i alla fall!

Du hade försvunnit från min länklista när jag gjorde om den, så försökte jag lägga in din adress i den nya, men det gick inte! Så du finns i den med de andra som inte heller "vill".

Ha det nu bra och hoppas solen kommer åter snart!

Cecilia said...

Desiree:Ja det här var då inget roligt alls,det är bara att vänta o vänta tydligen på att den skall försvinna.

Marianne:Ja jösses vad jag längtar efter sol nu men den lyser tyvärr med sin frånvaro.Får hoppas att den kanske kan skina liiiiiite i morgon åtminstone.
Nej vi har ingen källare att gå ner i.Men vi säger att huset har ju stått i 28 år utan nån skada så då får vi hoppas att det står lika länge.
Ha det så bra i värmen!

Annika said...

Läskigt. Översvämningar skrämmer mig mkt.
Fay verkar vara en opålitlig storm. Läste att hon har bumerangeffekt och kan slå tillbaks på Florida igen. Hoppas det är fel.
Tornados i Florida, är det lite ovanligt?
USCH, man står sig verkligen slätt mot vädrets makter.

Cecilia said...

Annika:Nej då de räknar med att hon kommer in över Florida igen men denna gången lite norr om oss.Tack och lov.Nej då det är inte ovanligt med tornados här.Men peppar peppar så verkar vårat område vara förskonat mot de.De har en tendens att gå mer i norra delarna,åtminstone har det varit så de senaste åren.