Tuesday, August 12, 2008

Tomt hus

Usch vad tomt det är här hemma nu.Igår åkte mina föräldrar hem och det är såååååå tomt och tråkigt utan de.
Var så dystert att åka hem från flygplatsen,usch usch.Inga glada miner i bilen,var mer ett under att det inte blev en svimmingpool av alla tårar.
Började så smått undra hur dumma vi kan vara som bor på den här sidan av Atlanten och det kändes som att det kvittar.
Men så får man tänka på det positiva och varför man trivs så bra här.
Läste på en blogg att det kändes som att det var hösten som kommit till Sverige nu och att det var höstluft och när jag läste det så kändes det ofattbart att sommaren är över.Jag som knappt förstått att det varit sommar.
Det märks här med att det börjar gå mot annan årstid,solen går ner tidigare och upp senare och....ja det var väl kanske det enda sättet det märks på.
Vädermässigt kanske det kommer att märkas.I går kväll när jag såg på vädret så sa de att i augusti börjar det bli mer oväder som bildas och då menar jag orkanerna.De har ett öga på två olika "väder" som eventuellt kan bli orkaner.

5 comments:

Anne said...

Jag vet hur det känns, det är INTE roligt med dessa avsked och de triggar igång en massa tankar och funderingar efteråt. Usch, det är hemskt. För mig höll det i sig flera dagar, men nu när det gått en vecka sen våra gäster åkte så känns det helt som vanligt igen. Det är en tröst att tänka på, man glömmer fort och anpassar sig till den egna vardagen igen... Men det ÄR jättejobbigt ett tag. Jag vet precis hur du känner dig!
Jag har också förstått det som att hösten kommit där hemma, det känns och låter ju jättekonstigt. Vi är ju bara i mitten av augusti än... Men mamma sa att det kändes höst, luften är annorlunda.
Hoppas tårarna stillat sig och att det känns bättre nu!
Kram!

Millan said...

Usch det ar sa trist nar de nara och kara aker hem igen. man langtar ju sa tills de ska komma over och sedan kanns det sa tomt nar de aker igen. Men du, om nagra dagar kanns det battre igen och man kommer in i sin vanliga vardagslunk igen. Och oftast har man nagot annat roligt att se fram emot istallet!
Hoppas det kanns battre snart hur som helst! Traffas ni till jul igen?

Visst kanns det som om hosten ar har... vi konstaterade att man ju tycker det kanns som host nar September ar har och tills dess ar det inte langt! Och har kan vi verkligen snacka om att det inte har varit nagon sommar alls... det har varit den mest bedrovliga sommar jag har varit med om. Inte en enda helg har vi kunnat vara ute och njuta av solen i var tradgard. Tur for oss att vi fick rest sa mycket att vi i alla fall fick uppleva lite sol och bad!
Kram

Cecilia said...

Anne:Ja det kändes väldigt dystert ett par dagar men nu när det gått fyra dagar så är det som vanligt igen,fast det känns ändå som ett annat liv än det vi hade innan de kom hit.

Ja det är då konstigt om höstluften redan gör sig påmind,känns som att det är lite tidigt.Här är det inte mkt till höstluft,värmen och fukten är där.Längtar dock till att den riktiga hettan och fuktigheten försvinner.
Kram

Millan:Nä usch då,har ni haft så dåligt väder i England i sommar.Vad trist.Ja precis då är det ju tur att ni rest så mycket som ni har gjort och haft tur med vädret då istället.
Här går knappast att sitta ute pga mygg och eländiga knott som äter upp en.
Förhoppningsvis träffas vi till jul igen,det beror på om mina föräldrar har möjlighet att komma hit igen.Är ju inte gratis och så beror det på semester för dom.Men vi tror nog att vi träffas då,vi håller våra tummar...
Kram

Petchie75 said...

Nej, det är aldrig roligt att ta avsked av besöken, men tänk så mycket man uppskattar att träffa dem igen!
Tråkigt att ni har mygg och knott, det är vi förskonade från i San Juan.
Japp, augusti är starten på ovädrens tid även om säsongen egentligen redan börjar i juni... Vi har också en severe weather warning för den här helgen, håller tummarna att det inte blir så farligt.
Trevlig helg!

Cecilia said...

Petra:Ja precis,tänk så mycket man uppskattar att träffa dem igen!Man tar mer vara på varandra.Vad skönt det låter att vara förskonade mot eländes knott och mygg,här är de eländiga nu och det blir väl inte bättre av att vi bor vid kanalen heller...tyvärr.
Hoppas att ni klarade er undan ovädret.Vi väntar fortfarande vi.