Monday, April 28, 2008

Syskonkärlek


Tänk så behändigt det är med internet men samtidigt kan det som skulle spara oss en massa tid,orsaka att tid går åt i onödan med tanke på allt strul som kan bli.Kan bli galen på datorn ibland och då önskar jag att jag ingen hade.
Idag skall vi installera adsl internet från AT&T,skall bli intressant att se hur det går och blir.Blir det bättre eller sämre än Bright House eller förhoppningsvis märker vi ingen skillnad.
Nu sitter ett barn och skall äta gröt och det andra sitter och snattrar och sparkar i sin babysitter.Hoppas det blir en skön dag.

Sunday, April 27, 2008

SOS

Jaha så var man gottesugen tack vare en viss bloggare (inget ont Annika) som la ut smaskiga bilder på svenskt smågodis.
Idag har vi haft kalas för vår lille 2 åring,lite i efterskott.Så återigen var det en utslagen hjälte som somnade på golvet.
Idag blev det mat från Pizza hut.Smarriga pasta rätter som de har börjat med,var riktigt gott.Till efterrätt blev det en liten tårta som faktiskt inte var så där typiskt söt och sliskig som de brukar vara.Vi svenskar tyckte om den.
Barnen hoppade och badade i poolen hur länge som helst...är ett under att det finns vatten kvar i den.
När alla åkt hem så tog vi oss ett kvällsdopp i den och det var riktigt skönt kan jag lova.Underbart kvällsdopp.
Läste att det är stor regnrisk i morgon och det är very välkommet.Trots sprinklar som går titt som tätt så är det torrt.
Nu har båda barnen lagt sig och vi sitter och tittar på SOS-sällskapsresan.Kan se de filmerna om och om igen och jag tror inte att jag ledsnar.

Friday, April 25, 2008

Show and Tell - Favorittidningar


Så var det då dags för mitt premiär Show and Tell.Skall bli riktigt roligt.
Finns många tidningar som jag brukar köpa men har väl egentligen inte så många favoriter.
*Drömhem och Trädgård är en klar favorit.Har prenumererat på den i Sverige men tror inte det blir nån fortsättning här i USA.Det finns så mycket blandat smått och gott i den,nästan som en påse med smågodis.
*Se & Hör brukar jag köpa.Skulle inte vilja påstå att jag sitter och frossar i skvaller,då det kanske är Hänt extra som i såfall är mer skvallertidning.
*Vi Föräldrar har också varit en prenumeration och den är också bra.Den tar upp mycket bra och blandat.
*Glamour brukar jag läsa både i Sverige och i USA.Här har jag dock fått tag i en gammal tidning.Det har inte blivit någon ny än.
Men jag räknar med att få en uppsjö av förslag på bloggarna idag om vad jag skulle kunna köpa.
Ha en fin fredag!

Thursday, April 24, 2008

Dagen efter

Så då var födelsedagen avverkad.Det blev en liten kaka istället för en stor sliskig tårta.Nog för att den här också var typiskt amerikanskt söt men helt illa var den inte.Han fick b la ett paket med duplo lego och såg lyrisk ut när han fick upp det.Han har en exakt likadan i Sverige.
Det var en slagen hjälte som somnade vid 10 tiden igår kväll.

Wednesday, April 23, 2008

2 år

Idag är det Erics födelsedag.Känns som det var igår vi firade hans 1 års dag.Så idag blir det nån liten tårta eller tårtbit och presenter.Undrar om han kände det på sig att det är hans dag för han vaknade redan innan 7 och började snurra runt.
Nu sitter vi och tittar på Curious George.Återstår att se vad som skall hända sen.Dagarna går så otroligt fort,vi har knappt kommit upp förrän det är dags att lägga sig.Går amerikansk tid fortare än svensk?!

Tuesday, April 22, 2008

Flitig Lisa


Den flitiga Lisan står sig fortfarande och trots att ingen tagit hand om den,annat än regnet som fallit sen i november,så växer den och ser fin ut.
Häromkvällen skulle P gå ut och ställa fram sopor och spraya lite för de eländiga myggen.Helt plötsligt fick jag se honom stå med spaden i näven och då förstod jag att han höll på med större djur än de eländiga myggen....orm.Återigen en likadan orm som vi såg många gånger förra året och troligtvis ofarlig.Lång och smal,usch.
Den blev mat till djuren som finns nere vid bryggan.

Friday, April 18, 2008

Gott vid poolen

Måste testa min nya kamera,verkar helt okej.Inhandlades på Big Lots och fick veta att den kostar det dubbla på Best Buy,så jag är nöjd.
Saknar dock min gamla som helt plötsligt bestämde sig för att inte vilja vara med längre.Tindra är den enda som lättvilligt ställer upp som modell men här lyckades jag faktiskt få fast Eric på bild också.
Härligt att ha ett snabbt internet igen.Hade Bright House (road runner eller vad det nu heter)förra året med och sen när vi kom hem till Sverige hade vi mobilt bredband och de är ju som natt och dag.
Vi har tagit det lugnt ett par dagar nu.Jag mådde piss häromdagen men skönt nog gick det över lika fort som det kom.
Nu ett par kvällar i rad har vi sett på Saltön på dvd för att inta tala om alla Saltkråkan filmer som det har blivit strax innan E skall lägga sig.Är onekligen roligt att kunna se svenska grejer här.
Ha en skön fredag!

Monday, April 14, 2008

Hur sjukt kan det bli?

Hur sjuk kan en människa bli?
Först har man inte förstått hur en människa kan slå ihjäl två små oskyldiga barn med en hammare och misshandla deras mamma.Jag tänker nu på det som hänt i Arboga.Tänk att vakna upp och få höra att barnen är döda.Så fruktansvärt fruktansvärt.
Nu det senaste som hände lilla 10 åriga Engla som försvann och sen hittades död.Hur kan en människa vara så grym.
Inte nog med att han mördade Engla,han har ju erkänt ett mord till och vem vet han kanske har haft ihjäl fler än så.
Vad tänker hans familj,hur känns det att ens barn/syskon är en mördare?!
Brottsligheten i Sverige verkar öka markant och med tanke på den lilla folkmängden som finns där jämfört med här i USA så är det rent skrämmande och man blir mörkrädd.
Grymma värld!

Saturday, April 12, 2008

Illaluktande

Våra köksskåp luktar illa,glasen luktar bläh precis när man tar ut dom ur skåpet.Det är väl pga träet i skåpen,en gammal variant antar jag eftersom huset är sen -60 talet.
Är det någon som vet vad man kan göra åt det?Förr eller senare blir det väl nya skåp men fram tills dess vore det trevligt om det inte luktar så illa.
För övrigt är det enormt skönt att ha en STOOR tvättmaskin och torktumlare,och de är så snabba.Skulle kunna tro att eftersom tvätten blir färdig så fort så blir den inte ren men det blir den verkligen.
Det är underbart att inte behöva springa ut för att tvätta och dessutom stå i ur och skur i en källare där vattnet fryser om det blir kallt.
Här är ju ingen risk att vattnet fryser precis.....fast nästa vecka skall det ju bli kallt här i några dagar.

Thursday, April 10, 2008

Vilken förändring

Måste vara något i luften här för så fort vi kom tillbaks så fick jag så mycket att blogga om och jag hoppas kunna komma ihåg allt jag tänker på.Å andra sidan finns det ju något som heter papper och penna.

På planet mellan Köpenhamn och Chicago var det känt folk med,ja åtminstone en.Lorenzo Lamas,ni vet han som spelade Lance i Falcon Crest och i Renegade.Han ser onekligen fräsch ut för att vara 50 år.Fick chans att spana en hel del då vi satt bakom väggen till toaletterna.Han sprang där ofta.Ingen första klass resa där inte.
Känns lite dumt att stirra så det försökte jag låta bli.Men när han väl stod vi oss och han tittade ner på Tindra som låg och sov så såg jag min chans att titta upp och le tillbaks.

Jag ska inte klaga,men det är varmt.Solen skiner och inte ett moln på himlen.Far och son badade igen i morses ute i poolen men jag och Tindra satt och tittade på.Tror att jag tar mig ett dopp senare.

Wednesday, April 9, 2008

Uppdatering

Sitter här med en skål med gröna vindruvor i handen och Eric måtte tycka det är väldigt gott för han vräker i sig.
I bakgrunden hörs ett tickande ljud från kylskåpet så i morgon kommer de hit från Lowes för att kolla på det.Tvn står på som vanligt men ingen tittar på den.
Igår ver det dags för första doppet i poolen,vilket var underbart kan jag säga.E huttrade lite först men sen vägrade han gå upp.
Palmer och växter har växt en hel del sen jag såg de sist men faktum är att det inte har växt så mycket sen Per var här i november och kapade ner för fullt.

Flygresan hit var ingen höjdare,åtminstone inte då vi var på landbacken.Barnen var extremt snälla och lugna.Tindra sov när hon inte åt.
Vi flög med SAS och United och vi är mycket nöjda med dom.Var dock struligt med hon som checkade in oss i Göteborg som bara kunde checka in två av oss hela vägen så tack vare det skulle vi vara tvungna att checka in igen i Chicago och vi som redan hade ont om tid visste vi.
När vi så kom till Chicago ver vi rejält försenade och hade så gott som 1 timme lite drygt på oss att ta oss igenom immigration,hämta väskor osv.
Men tack vare oerhört hjälpsam personal så lyckades vi bli förbisläppta både här och där och vi gick ombord på planet efter att gaten var stängd.Väl inne i planet så saknades andre piloten så vi var inte sist.
Nu var vi ännu tröttare och barnen sov båda två hela vägen till Orlando medan vi var glada över att ha kommit med planet.
Nu vill vi inte åka på LÄÄÄÄNGE.

Tuesday, April 8, 2008

Framme!!!!

Äntligen hemma på Hannah Dr.Jösses så underbart!
Återkommer snart igen från ett varmt Merritt Island.

Wednesday, April 2, 2008

Nästa anhalt...

.....är Merritt Island.
Ett hastigt litet livstecken från mig.Det är FULLT upp dygnet runt nu.På måndag åker vi ÄNTLIGEN HEM till värmen.
Så Ja ,det gick bara bra på ambassaden :-)
Jag förstår bara inte hur vi skall hinna fixa allt,nog för att förberedelserna är roliga så är det ändå jobbigt med stressen.
Men full fart framåt!!!!