Thursday, June 5, 2008

Show and Tell -Ljus

Ny månad ny värdinna för Show and Tell. Victoria är det som står för Juni månads fredagar.

Idag är det som sagt Ljus.Jag antar att det får bli ett tell tema för mig för blogger vill inte att jag skall lägga till bilder alls verkar det som,inte ens bilder från webben verkar fungera.

Här finns en uppsjö av diverse ljussorter och för att inte tala om alla dessa olika dofter,det är så man blir hungrig då jag går i affärerna,totalt livsfarligt att ha hemma för då skulle jag ständigt vara sugen på något gott att äta tror jag.
Om man nu skulle säga något negativt om att bo där vi bor så är det för att man inte lika ofta sätter sig och myser och tänder ljus.Det blir av nån gång men det blir ändå inte samma mysfaktor som i höstmörkret i Sverige t ex.
Här blir det mörkt vid samma tid året om,runt 8 tiden är det nån som släcker solen känns det som.
Jag kan känna nu att jag saknar ljuset under den ljusa tiden i Sverige,att det så gott som är ljust dygnet runt.Men det är synd att det är under en så kort tid.

7 comments:

Desiree said...

Ha ha känner igen problemet med doftljusen som gör en alldeles hungrig eller sugen på godsaker. Jag saknar också de långa ljusa svenska sommarkvällarna och nätterna men å andra sidan saknar jag inte mörkret man har i Sverige under hösten och vintern alls. Ha en skön helg.

Fritt ur hjärtat said...

Va, blir det mörks samma tid året runt hos er?! Ja då behöver man ju aldrig fundera på det i alla fall!

Petchie75 said...

Vi verkar vara många med internet / datorstrul idag.. tråkigt speciellt när det är fredagstema :-(
Jag saknar också de där mysstunderna med stearinljus - det är alldeles för varmt här, så med levande ljus blir det ännu varmare och svettigare.
Trevlig helg Cecilia!!

Annika said...

Suck, internetstrul för en hel bunt av oss idag, som sagt...INTE kul.
Stearinljus är mysigt. Alltid.
Ha en fin helg!!!

Cecilia said...

Desiree:Det är otroligt hur de kan,ljusen alltså,dofta så gott.I sverige hade vi någon choklad doft som var underbar.Det är onekligen dystert i norden då man vet att det går mot mörkare tider,det är lite så det knyter sig i magen...t o m nu bara av att tänka på det.
Ha en skön helg!

Simone:Ja nästan i alla fall,nån gång mellan 20-21 är det som att nån släcker lampan.Nu är klockan snart halv nio och det mörknar fortare och fortare.

Petra:Ja det är så tråkigt med strul,har varit väldigt struligt över huvud taget idag så det är inte bara blogger har jag förstått.Jag får försöka visa bilderna i morgon.
Vi tände ljus här för nån vecka sen ifall strömmen skulle gå under åskväder men annars är vi dåliga på att tända för tillfället.Kanske blir annorlunda då det inte är så varmt och klibbigt.
Trevlig helg!

Annika:Ja stearinljus är verkligen mysigt.Vi får försöka skaffa något högt som vi kan ha ljus på med tanke på att vi har en liten Eric som kan bli väldigt lång ibland.Då kanske det är lättare att tända för då vet vi att han inte kan göra sig illa.För det är en anledning till att vi inte tänder så ofta.
Trevlig helg!

Marianne said...

Så synd att det var strul med Internet! Du kanske kan få in bilderna senare om du känner för det.

Ni bor nog längre söderut än vi gör, här blir det nog mörkt lite senare och det är inte vid samma tid året om utan varierar som i Sverige, om än inte lika mycket.

Här känns inte heller så aktuellt med stearinljus, men framför allt har jag det sällan för katternas skull. Vill inte att de ska använda svansen som fackla ...

Jag är nog en av de få som inte är helt förtjust i doftljus. Ett enstaka hemma hos någon är okej, men jag har lite svårt att gå in i de butiker som specialiserar sig på sådana ljus. Det blir för mycket så jag får huvudvärk i stället för att bli hungrig. Hungrig är definitivt bättre!

Ha en skön helg!

Cecilia said...

Marianne:Nej stackars katter om det hände något med deras svansar.Jag kommer ihåg första sommaren vi hade vår lilla kisse.Vi grillade korv och Ida blev lite väl nyfiken och ett morrhår blev krökt.Såg för dumt ut.Hon gjorde aldrig om det dock.
Nej doftljus kan bli för mycket och hemska tanke om de ger huvudvärk,för det kan jag absolut tänka mig att de kan göra.
Trevlig fortsättning på söndagen!