Friday, June 13, 2008

Show and Tell - utsikt

Så där ja då var det en ny fredag igen och nytt tema - Utsikt. Ett mycket bra tema tycker jag,finns många härliga utsikter att skriva om men jag har valt några favoriter.

Bilden nedan är utsikten från vår trädgård ut mot kanalen.Vissa dagar tänker man inte på den,eller uppskattar den inte på samma sätt som andra dagar.Eftersom vi bor längst in i kanalen så är det inte någon jätte nån jätte trafik med båtar.Vilket är skönt.Det kommer en och annan båt eller nån som är ute och paddlar.Tack vare lite båttrafik kan vi istället njuta av att titta på Manatees (sjökor) som leker.En och annan alligator och delfin kan komma ibland också,men det är inte så vanligt.





Bilden på palmerna är framsidan av huset.Vi har några jätte höga palmer som är otroligt fina.Kanske inte så lättskötta då de är så höga.Men hittills har vi inte behövt nån skötsel av dem.Vägen är en relativt lugn väg för det mesta.

Det här kortet är taget förra sommaren på Geiranger camping,en av de absolut vackraste ställena jag varit på.Det är så maffigt att sitta där och titta ut när skeppen kommer in.Vi paddlade kajak där för ett antal år sedan och det var helt underbart.

Sista utsikten är från Malö strömmar på Västkusten i Sverige.Stugan där uppe är den vi håller till i då vi är i Sverige.Jag hittade inte någon bild med utsikt från stugan så det får bli en bild på utsikten mot den istället.Men det är underbart att sitta där och titta ut över vattnet på alla båtar som går förbi.Eller att gå ner på bryggan och sitta och dingla med benen.

Med detta önskar jag er en trevlig helg!


13 comments:

Lullun said...

Men se där; våra utsikter är ju nästan identiska... Eller nja, nej förresten, kanske inte. Om man anstränger sig riktigt, riktigt mycket kanske man kan hitta några likheter, men inte är de många. Dina Floridautsikter är dock helt underbara och jag frågar mig allt lite varför jag just valde att bo hääär... ;-)

Fast å andra sidan liknar ju fjordfotot ganska mycket våra omgivningar. Det är bara grönare. Och Malö strömmar, det är ju nästan vid mina svenska hemtrakter ju. Vad kan det vara? 6 mil ifrån eller nått! :-)

Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat said...

Fantastiska utsikter du valt att visa. Jag försöker stundom ha en palm i urna i trädgården, storleken blir dock något annorlunda;-) Fjordfotot är fantastiskt, viiiiiiillllll åka Hurtigrutten!!
Vackrast och väldigt bekant, så klart, Malö strömmar. Det är hemma det är här och jag älskar området, med Bassholmen i spets då så klart.
Ha en bra helg.

Petchie75 said...

Vilka fina utsikter ni har, både i Florida och hemma på Västkusten! Var det i den stugan ni bodde i vintras när du var gravid?
Får ni en massa mygg från kanalen? Jag tänker liksom att det är relativt stillastående vatten.. Och visst är palmer fina men jag är lite orolig för att få en kokosnöt i huvudet - eller en gren / blad, hörde en gång när en sådan föll i marken och det var värsta braket!! De är inte lätta om man säger så...
Jag har aldrig sett en manatee, är de stora?
Trevlig helg Cecilia!

Desiree said...

Jättefina bilder. Vad kul att se lite hur det ser ut där ni bor. Ni verkar bo väldigt vackert vid kanalen. Geiranger såg superfint ut. Jag förstår att du tycker detta var en otroligt vacker plats. Ha en skön helg.

Annika said...

Ert hus I Florida verkar så otroligt fint, och det verkar ligga SÅÅÅÅ vackert!! Så underbart att ni har kanalen, och att ni dessutom bor längst in...Perfekt.
Huset därhemma ser ju också SÅÅÅ mysigt ut!!! Kan tro att det är bäst i världen för dig!!!

Millan said...

Wow vilken utsikt!! Verkilgen exotisk for en som bor i England :-). Haftigt men lite laskigt att fa besok av aligatorer! Jag skulle valkomna delfiner mer!! :-) Vi far bara besok av katter och faglar i var tradgard...
Palmtraden pa framsidan ar ocksa vackra och maffiga!
Trevlig helg

Millan said...

Wow vilken utsikt!! Verkilgen exotisk for en som bor i England :-). Haftigt men lite laskigt att fa besok av aligatorer! Jag skulle valkomna delfiner mer!! :-) Vi far bara besok av katter och faglar i var tradgard...
Palmtraden pa framsidan ar ocksa vackra och maffiga!
Trevlig helg

StrandMamman said...

Roligt att se bilder från så olika håll av världen :) Geiranger har jag också besökt, för länge sen. Hur är det att bo "tillsammans med" alligatorer?? Låter skrämmande...

Anonymous said...

Hej!!!!! Fint kort på flatön....hihi. Kramis

zanza67 said...

Helt otroliga ställen och vilken kontrast. Utsikten från Ängön tar nog ändå priset.

Har USA landssorg idag eller? Manar Bush till återhållsamhet och lugn? Är nöjesprogramen och såporna på TV inställda?

Går det klassisk musik i moll på alla radiokanaler istället för reklam?

Förstår det - Sverige har förlorat mot Spanien med 1-2. Berätta för P försiktigt...:|

Marianne said...

Å så fint ni bor vid en kanal. Sjökor!!! Sådana där stora, otympliga ... som sälar fast sjökor??? Vad spännande!!! Det tycker jag är den här veckas mest exotiska! Har du några bilder på dem? Och delfiner, vad roligt. Hoppas bara att alligatorerna håller sig där de ska vara. Lite läskigt.

Var ligger den där campingen? Är det Norge eller US?

Så mysig stugan ser ut. Jag börjar längta mer och mer efter något eget i Sverige.

Cecilia said...

Lullun:Nja hihi då kanske man får anstränga sig rejält för att hitta likheter.Ja det är nog ca 6 mil tror jag.Går ju lite fortare nu med motorvägen.
Jag får önska en trevlig ny vecka istället!

Simone:Hihi ja palm i urna blir väl något annorlunda storlek.Palmerna här växer som ogräs känns det som.Fort som attan.Ja Hurtigrutten skulle jag också vilja åka.Är maffigt när man ser den komma in i fjorden i Geiranger (och alla andra skepp som kommer förstås).

Petra:Ja det var den stugan vi bodde i i vintras.Känns som det var 100 år sen jag gick där med magen i vädret....Nej vi får faktiskt inte mycket mygg från kanalen.Är dock andra eländiga småsaker i luften men de finns överallt vare sig man bor vid kanal eller inte.
Ja manatee är stora,jag skall försöka lägga in en videosnutt med dom.Är svårt att få de fast på bild för de snurrar och har sig i vattnet.
Inga kokosnötter här inte tyvärr.Enda palmen vi har det på är så liten än.Fast det kanske inte är lämpligt att ha kokosnötter på palmerna som är vid vägen...vet aldrig vad som kan hända.

Desiree:Ja vi trivs verkligen här.Känns som att vi uppskattar det mer nu,särskilt när folk kommer hit och säger att det är underbart att se det.

Cecilia said...

Annika:Ja utsikten går inte att klaga på,varken här eller i Sverige.Det sköna här är att vi knappast har nån insyn från grannar.Vi kommer verkligen undan.

Millan:Ja men katter och fåglar är inte dumt det heller :-).
Är såååå sällan det kommer in alligatorer,vad vi vet.De ligger tydligen gärna under vår brygga,säger grannarna.
Sjökorna är betydligt välkomnare!

Strandmamman:Så länge alligatorerna är i vattnet är det ok,och de kan inte ta sig upp här och det är skönt att veta.

C:Vad skoj med ett avtryck från dig...Ja det är ju en bra fotograf som tagit kortet..Hihi.
Kramar!

zanza:Haha du är rolig du.De visade åtminstone första matchen som sverige spelade,här på ESPN2.Det trodde vi inte.Hur går det nu då,blir det Turkiet som vinner alltihop?!

Marianne:Geiranger ligger i Norge.Underbar plats,tyvärr regnar det ofta...
Vad skoj att du skrev att det var veckans mest exotiska.Jag har inte lyckats få med dom på bild,annat än en och annan fena men däremot har jag filmat när dom leker så det skall jag försöka få ut på bloggen.Kan ju låna en bild från internet också.....De är söta djur på något sätt...kanske för att de är fridlysta.