Monday, June 15, 2009

Efterlängtat besked

I förra veckan pratade vi nog mer än nånsin om den stackars visumansökan och undrade vad som händer för nu har det gått ca 1 månad sedan advokaten fick de sista pappren som ambassaden ville ha.
Så Per skickade ett email och var väl ganska uppgiven i det och undrade vad som händer.Det dröjde nog inte många minutrar förrän han fick veta att vi precis då hade fått ett godkännande från ambassaden och visum som gäller i två år från det datumet.
Glada blev vi men kanske inte så jublande glada som vi trodde.
Det går riktigt trögt med företaget nu och säg det vad det kan bero på.Om det gjorde sån skillnad att vi åkte hem och att medlemmarna inte ser Per där inne längre.Det verkar otroligt att det skulle kunna bero på det.Eller också är det helt enkelt bara trögt,riktigt trögt just nu.
Vi har våra planer på att utvidga oss söderut på östkusten för att kunna få mer medlemmar nere vid Miami osv.
Så även om det ibland känns tungt så ska vi ta oss igenom krisen och hålla liv i företaget.Nu har vi ju ialla fall visum!!

8 comments:

Marianne said...

GRATTIS till att äntligen ha fått visum! Ett problem mindre så ni kan koncentrera er bättre på företaget.

Hoppas att ni får igång det igen och att det blir ett välmående företag!

KRAMAR!

Cecilia said...

Tack!! Ja precis det är ett problem mindre och det känns skönt.Än så länge har vi fortfarande hoppet kvar om företaget och vi vet att i bra tider så är det en mycket bra business,så det är bara att hänga sig kvar ett tag till och ta sig igenom det hela.
Kramar!!

Anna, Fair and True said...

Vad är det för företag ni har?

Cecilia said...

Vi driver ett så kallat Builders Exchange.Finns inget liknande i Sverige så det är svårt att förklara.Men vi har b la ritningar till sånt som skall byggas,vägar,byggnader och allt vad det nu kan vara.Sen har vi då medlemmar,General Contractors,Rörmokare och allt vad det kan vara,som får tillgång till ritningarna för att de är medlemmar.Svårt att göra en kortfattad förklaring :-)

Anna, Fair and True said...

Aha, intressant. Så ni fick visum på de villkoren när ni först flyttade dit. Att starta ett sådant företag. Eller flyttade ni till USA av andra skäl?

Cecilia said...

Det är en liten rörig visumhistoria.Men vi startade inte företaget utan vi köpte ett existerande.Vi visste att det fanns ett visum,ett s k investors visa, och att det kanske var enda alternativet för oss.Det är nämligen så att min man har green card och fick det innen vi var gifta och det har absolut inte varit till någon fördel för oss.Jo om vi hade vetatt om det visumet som fanns när Clinton var president men som togs bort av Bush.Men vi upptäckte det för sent.Så för att kunna stanna längre hela familjen så var vi mer eller mindre tvungna att göra så här.Samtidigt så ger det ju oss en inkomst men visst hade vi hellre sett att det inte hade varit så komplicerat.Att starta ett företag från grunden var inte att tänka på då det krävs miljoner för att göra det för att få ett visum.

Anna, Fair and True said...

Vad knäppt! Att det liksom är svårare för er för att din man råkade ha ett green card innan ni gifte er! Ni kunde ju heller inte veta hur det låg till med allt. Me hoppas det ordnar sig ändå!

Unknown said...

Hej! och tack för en intressant läsning, jag var i Florida för någon vecka sen med min pojkvän..kändes tråkigt att komma hem till Sverige. Längtar så mycket tillbaka, ja vill också bo där som er!! :) har inget att hitta på i Jämtland. /sara