Friday, March 27, 2009

Fredagstema

Sista Fredagen i Mars och så alltså sista dagen för Erica att stå för fredagstemat som idag är Om jag vann 10 miljoner skulle jag......
Ja som jag känner just nu så skulle jag inte hålla på med det jag gör om dagarna utan då skulle jag antingen vilja ha kvar företaget men ha en heltidanställd som skulle göra jobbet som jag gör nu eller också skulle jag inte vilja ha kvar företaget över huvud taget.
Idag är en tung dag så då drömmer jag gärna om 10 miljoner kronor. :-)

Alla eländiga lån skulle betalas av och Eric och Tindra skulle få en hel del pengar på varsitt konto så de har när de blir äldre.Vad mer skulle jag vilja?! Tja ett hus nere i Key West kanske inte vore så dumt eller på nån av de andra öarna på väg dit.
Vi har även pratat om att bygga hus i Norge så hade vi så mycket pengar skulle vi nog inte tveka.
Vi pratade lite om det här i somras och då sa jag faktiskt att jag skulle kunna tänka mig en lägenhet i Stockholm.....men jag fick inte så mycket medhåll av maken då det gällde den tanken.

Hur mycket skulle försvinna i skatt förresten, blir det något kvar? Ja ja oavsett så är det ju mycket pengar.

Friday, March 20, 2009

Show and Tell - Mitt Smultronställe

Dags igen och Ericas val för fredagens tema är Mitt Smultronställe.Det krävdes inte så mycket tankeverksamhet för att tänka ut var de platserna är.Det blir upprepning från tidigare inlägg med tanke på bilderna.

Det absoluta smultron stället är ute i stugan på Ängön (Orust).Ett underbart ställe,särskilt innan sommargästerna kommer.Men nog är det härligt att vara där även under turistsäsongen då man kan sitta och titta på alla miljoner ( jag menar alltså de stora och dyra båatrna) som åker förbi på Malö Strömmar. En och annan gång händer det även att vi ser sälar,fast inte ofta längre.
Vi var ute och seglade för ett par år sedan (eller ja,det var en segelbåt fast vi kördemest med motor) och då hade vi en säl som följde efter oss en bra bit.
Kortet nedan är taget för 3 år sedan och sen dess har det försvunnit lite träd både här och där.



Ett annat smultronställe är Geiranger och hit lär vi åka igen i sommar (om bilen vill ta oss dit utan att ta en omväg den här gången). Spelar ingen roll om solen skiner eller om regnet öser ner,det är ett smultronställe ändå.Underbart vackert.


Bilden här är tagen från stugan i februari förra året.Det var en härlig dag och riktigt skönt ute.


Funderade på om jag tycker om att vårt Florida liv är ett smultronställe,och jag vet inte det.Kanske tycker jag inte det.
Jag trivs här och med tanke på att vädret för det mesta är toppen så skulle man ju kunna tro att det är ett smultronställe...men jag tror inte jag tycker det.
Ihelgen får vi besök...eller också inte.Vi har inget hört på ett tag från vår amerikanske vän så vi vet inte om han verkligen kommer...återstå att se.

Monday, March 16, 2009

Jag är sjuk

Kollade precis ett mejl som jag fick från en mäklare nere vid Key West och hon hade skickat drömhuset.Jösses vad sjuk jag blev nu.
Taxes var skrämmande höga och huset var ju inte jätte billigt precis men OJ vilket läge.
Blev dock lite fundersam över hur det går då orkanerna kommer...fast huset är byggt 1957 och det står där än.
SUCK!

Friday, March 13, 2009

Show and Tell - Min drömdag

Fredagens tema för Show and Tell är Min Drömdag.
Jag har funderat under ett par dagar på vad som är min drömdag.Skall det vara en dag som är en drömdag för en dag bara eller är det en dag då drömmar går i uppfyllelse och som gör att livet blir "bättre".

En drömdag som livet ser ut nu är att inte behöva jobba utan att bara kunna njuta av att vara ledig.Så klart vi är lediga på helgen för det mesta men visst vore det skönt att få njuta en vardag också.Inte behöva känna stressen över att det och det skall göras.Självklart så skulle jag vilja att även Per var hemma den dagen och ordet företag skulle inte existera....
Ja drömma går ju alltid.
Visst vore det en drömdag om det helt plötsligt kom så mycket pengar att man blev ekonomiskt oberoende så att alla lån blev avbetalda.Det skulle verkligen vara en drömmars dag.

Drömdagar som varit har ju självklart varit dagarna då vi fick veta att vi väntade barn och då de föddes.Det finns ju inga andra dagar som kan klå de dagarna.
Men det går ju inte att jämföra sådana dagar med en dags ledighet :-)

Kan dock inte påstå att dagarna nu har varit några drömdagar fast vi hade hoppats på att haft lite mer njtning och att per kunde vara hemma lite mer.Vet inte om vi har hittat den bästa som kan jobba för oss tyvärr,kanske är hon för ung.... Vill tjäna pengar men inte gärna jobba för att få de.....Hur nu det går ihop.

Ha en trevlig helg!

Thursday, March 12, 2009

Svammel

Ja det verkar bli mest svammel på bloggen nu...om man nu kan kalla det så.
Idag är det inte klarblå himmel,men varmt är det och nog är det blå himmel mellan molnen.Så jag ska absolut inte klaga.Finns ju de som sitter i snöväder hemma har jag förstått :-)

Trött till tusen är jag idag.Sovit dåligt,vaknat om vart annat och haft svårt att somna om.Ligger bara där och väntar.Ligger och räknar timmarna på vad klockan är i Sverige.
En som sovit gott i sin säng i natt är lille Eric.Han vaknade strax efter 7.Det var ett tag sedan han sov hela natten inne på sitt rum.Så det var bra för honom.
Igår var det första utslagningen i American Idol...Undra hur det känns att åka ut så snabbt.Jag har väl en eller två favoriter,finns en kille som är änkeman (bara 20 nånting är han men redan änkeman stackarn) och han är bra.Fast det tycker inte min käre make.
Finns allt många som är bra så det kan bli en tuff säsong.Tråkigt nog så hinner vi inte se finalen för den är väl inte förrän i maj och då har vi redan åkt hem till svedala.

Det blev ju ingen rymdskyttel uppskjutning igår,det blev uppskjutet (haha) tills söndag tidigast.Tycker synd om alla som åkt hit för att se den och som inte har möjlighet att stanna tills på söndag eller när det nu blir av.Blir det på söndag så blir det nånstans efter halv 8 på kvällen så då åker vi nog och kollar.

Eric förresten,är en väldigt tacksam liten kille.Han inte bara säger tack utan bockar och bugar för fullt också....Han tackar till snart allt och inget :-)

Tuesday, March 10, 2009

En vändning

Ja det mesta verkar ha tagit en vändning i rätt riktining.Det enda som inte verkar ha gjort det är min stolliga laptop som gör ÄN mer konstiga saker trots att vi nu lagt in XP istället för VISTA.
Det är inte alls roligt att sitta och jobba då den helt plötsligt flyttar markören till någon annanstans och vips så vet jag inte var jag är och skriver.
Men hopp om livet är det ändå.

Här är hur mycket folk som helst.Dels så är det spring break så mycket ungdomar är det överallt,framförallt nära havet.Vi var ute och åkte en liten sväng i söndags och det var ett myller av bilar och människor överallt.Härligt att se,för då vet vi att det inte går mot sämre tider i varje fall utan folk har upenbarligen pengar att spendera igen.
Vi konstaterade att så här mycket folk såg vi inte för två år sen då vi var här (förra året kom vi ju inte hit förrän i april).Folk tittar t o m på bilar och det har vi inte sett på länge heller.Alltså hos bilhandlarna.

I morgon kväll är det så dags för färd mot rymden igen för rymdfärjan Discovery (tror jag det är).Den skjuts iväg efter 9 på kvällen så det får bli att studera den på gräsmattan här hemma istället för på närmare håll.Det fungerar bra det med.
Det lär vara mycket folk som kommer vara lite överallt och kollar.

Nu har vi för övrigt fått veta att i veckan så skickar de iväg tilläggspappren till min visumansökan så nu är det bara att invänta svaret om rimligen 1-2 veckor.

Friday, March 6, 2009

Show and Tell - Fredagstema

Tänk att det redan är Mars och snart är första veckan avklarad.
Den här månaden är det Erica som står för fredagarnas tema.Idag är det min bloggplats.
Min bloggplats har blivit stationär nu det senaste veckorna tack vare min strulande bärbara dator.
I vanliga fall brukar jag sitta ofta vid frukostbordet och blogga eller en och annan gång i soffan.Men nu blir jag sittandes vid skrivbordet.
Så fick jag ju visa att det är stökigt också..... :-)

Det är i och för sig en bra bloggplats för det är inte så lätt att få ha datorn i fred då jag sitter i soffan,för alltid kommer det något troll som skall pilla på tangenterna.
Lill trollet tycker det är ALLRA roligast då jag går ifrån rummet så hon kan hoppa upp på stolen och skriva lite.Så nu får jag t o m stänga dörren och låsa då jag går härifrån.




Jag inser fördelarna med att ha en stationär dator också,framförallt eftersom jag använder den så mycket för jobbets skull och sitter och skriver in nya jobb osv.Men jag saknar allt att använda den bärbara även fast det är en riktig klumpeduns faktiskt.



Nu ska jag återgå till att jobb igen.
He en fortsatt fin fredag!

Thursday, March 5, 2009

Humör

Ja det är inte bara Eric som har humör i dessa dagar vill jag lova.Lillasyster har också ett hett humör.Vet inte vem hon brås på?!
Henne sätter man sig inte på utan fortsätter det så här så blir det en bestämd dam och det är väl både på gott och ont.
Men hon är ju bara drygt 13 månader så mycket kan ju hända :-)
Ibland så är Eric lite stygg mot Tindra och putter henne eller slår till henne och då tycker vi så synd om henne....men sen i nästa sekund så ger hon tillbaks.Det är ganska många som har frågat om de är tvillingar och de är väldigt lika men tvillingar?! nja jag vet inte.
Igår var Eric med pappa hela dagen på företaget och det var nog roligt för honom.Fast det märktes på Tindra att hon saknade storebror för hon hade svårt att sysselsätta sig och var väldigt klängig.
Men hur roligt är det att ha sin mamma sittandes vid datorn halva dagarna?!
Ja nu sitter jag här igen fast jag har slutat jobba för dagen,mer eller mindre.
Jag får ta och gå lite....

Tuesday, March 3, 2009

Batteriladdare

Önskar att det fanns en batteriladdare som människan kunde koppla sig till för att ladda våra kropps batterier.
Nu går de på sparlåga känns det som.
Igår kväll var jag så trött tidigt.Men det är väl inte så konstigt kanske.Försöka jobba här hemma är ibland lättare sagt än gjort.Särskilt när vi har en liten herre i trotsåldern som skriker för minsta grej som inte går hans väg.
Rätt var det är så står han bredvid mig och skriker.Idag fasade jag för att det skulle vara likadant för jag såg tendenserna i morses.Men det vände av någon anledning så än så länge är det lugnt.
Nu blir det nog inget mer jobbat för min del idag tror jag.De printar Bulletinen för den här veckan så jag kan nog ta det lite lugnt nu en stund....och leka med barnen istället.
Känns dock inget lockande med att gå ut för det är ingen värme.Har fått slå på värmen här inne igen.Usch och fy.Fast till helgen ser det ut att bli runt 30 grader och det får vi hoppas stämmer.
Inatt drömde jag att vi hade en jätte stor orm i buskarna,hur den kunde hänga där begriper jag inte.Tack och lov att det inte är den storleken på ormarna som KAN finnas här.Nu var det peppar peppar ett tag sedan vi såg en (de har väl förfrusit) och den lever inte längre...Även om den var ofarlig så är det ändå otrevligt att ha de i trädgården med tanke på barnen.

Amerikanarna har dille på att bygga banker och bensinmackar förstår vi.Förstår inte varför.Vi bor ett stenkast från en mack och nu bygger de nästa precis mittemot på andra sidan vägen.Vad är vitsen?!Jag vet inte hur många nya bensinstationer som kommit här i staden det senaste året.Några har tydligen gott om pengar...

Sunday, March 1, 2009

Oj vad roligt

Tänk att man kan glädjas så mycket åt någon annan.Att det var möjligt det visste jag om inte annat då vi fick veta att våra kompisar fått veta att det skulle få en pojk.Men nu när de ÄNTLIGEN fått lille söte Max så är lyckan enorm för deras skull.
Glädjetårar då man ser deras blogg då de sitter med honom och vet vad det har väntat och kämpat.Jag blir rörd bara av att tänka på det.

Vill ni veta mer så finns Cecilia,Roger och Max här