Friday, January 30, 2009

Show and Tell - Månadens fynd

Nu har jag inte skrivit på ett par fredagar.Har varit lite bloggtorka trots att jag skulle kunna skrivit en hel del om min farfar förra veckan.
Så den här gången tänker jag åtminstone bidraga med några rader.

Ja det har inte blivit så värst många fynd den här månaden som går att visa på bild.Men det har ändå blivit framför allt två rejäla fynd kan man väl säga.

För det första när jag hittade flygresorna för en spottstyver och det var ENKEL resa,vilket brukar kosta hutlöst.Vi betalar nästan ingenting för Tindra vilket vi inte varit med om förut.Så det var verkligen ett fynd.Ett mycket bra sådant.

Nästa fynd gick igenom idag.Vi har fått ett lån igenom på företaget och kan betala så att vi äger företaget helt och hållet.Killen vi köpte av behövde pengar och han erbjöd oss att betala en viss summa och så skriver han av resten av noten.Så vi har sparat många tusen på att det gick igenom.Plus att vi inte behöver ha mer med honom att göra.

Så det får jag anse vara riktiga fynd.Annars är det ont om andra fynd....

Thursday, January 29, 2009

Hus till salu

Ja idag är det väl min tur att skriva om grannar.I går var det Millan som skrev om Goda Grannar.
Vi har bra grannar,åtminstone de som bor närmast oss.De två närmsta byggde sina hus samtidigt som de byggde de vi bor i.De är lite äldre men det är bara skönt.Sen har vi då grannar två hus bort som försöker sälja sitt hus och jag tror att alla hoppas att de får sålt det SNART.Eländiga folk.Amerikaner är de inte heller utan från något spansktalande land.Jag tror inte att någon är vidare förtjust i dom.
Hursomhelst så har de fester ibland.I somras vaknade jag tidigt på morgonen och hörde hur det dunkade en bit bort,musik förstod jag men visste inte var det kom ifrån.Men det visade sig att det var de som festade fortfarande....I julas var det så dags igen men då började de tidigare på kvällen och det dunkade som bara den.Vi förstod att det skulle bli en rolig natt.....Nån gång mitt i natten så tystnade det abrupt och med all säkerhet så var det nån som ringt polisen.Tack och lov.Efter det har det varit lugnt ett tag...fram tills igår kväll.Då spelade de verkligen på max volym och skrek och hade sig.Jag trodde aldrig jag skulle kunna somna...Men jag satte på tv:n i sovrummet och hade på lite ljud så att jag inte enbart hörde musikdunket.Till slut så somnade jag och i natt när jag vaknade vid efter 2 så hörde jag bara lite musik.
Men ändå,hur kan man göra så?!
Dels är det mitt i veckan och folk jobbar (vilket de uppenbarligen inte gör) och ska upp tidigt.Folk kan klaga på skällande hundar här i området men de är en baggis jämfört med grannarna.
Frågan är dock varför ingen ringer polisen då det håller på efter 11-12 fortfarande...är det ingen som vågar?!Eller gör polisen ingenting.Jo uppenbarligen eftersom det blev tyst i julas.

Är det nån som vill köpa ett hus med kanaltomt?!Snälla så vi blir av med grannarna.

Wednesday, January 28, 2009

Efterlängtade resor

Nu sitter jag här med min kopp kaffe och en skål med något jag aldrig ätit förut och inte vet jag om jag komme räta det igen heller.....intressant smak.Keso,äpple och lite kanel?!Mätt blir jag då verkligen.

Om mindre än 3 månader så åker vi hem.Landar i landet i väster (då menar jag väster om Sverige alltså) på Erics födelsedag.Har inte varit på Gardemoen på mååånga år och det var väl inte nån höjdarflygplats....DÅ.Det har nog hänt en hel del sen dess.
Alternativet var Arlanda men Oslo ligger ju lite närmare västkusten där hemma.Vi längtar och längtar och fortsätter tänka på allt roligt vi ska göra i sommar i ur och skur.

Några som ser fram emot sin resa mer än vad vi gör är utan tvekan våra kompisar som skall åka den 26 februari för att hämta hem sin lille M.Han har fått ett sånt fint rum som står och väntar på honom och jag skulle själv kunna tänka mig att flytta in där med honom.Det ser så mysigt ut.
Erics rum är inte ens hälften så mysigt som M´s rum är.

Av någon anledning så känner jag mig fortfarande inte riktigt hemma här i huset.Kanske för att vi inte har så mkt möbler och för att vi inte har köpt några direkta egna möbler.Finns mycket vi kan göra för att få det hemkänsla men blir det gjort innan vi åker hem tro.....

Tuesday, January 27, 2009

Tidiga mornar

Jag vaknar så tidigt och sover dåligt på nätterna,ja om man jämför med hur jag sover i vanliga fall så är det dåligt.
Idag vaknade jag strax efter kl.6 och sen kunde jag inte somna om.Magen kurrade och jag var så hungrig.När jag blir riktigt hungrig så blir jag oftast illamående tyvärr...Vet dock inte hur eller vad jag gjorde men hungern försvann för en stund.
Nu har barnen fått mat och sitter och leker och jag tänkte passa på att skriva lite medans jag äter frukost.

Idag ska det bli 80F men det är väl enda dagen den här veckan som är varm för sen ska det bli svalare igen och till helgen inte mer än runt 60.
Tycker synd om de som odlar apelsiner för de har tagit skada i år av kylan.

Idag ska vi åka upp till företaget,jag och barnen,och printa vår Bulletin.Inte alls roligt men det måste ju göras.
Så det är väl dags att sätta fart här hemma med ditten och datten så det bara är att åka sen.

Thursday, January 22, 2009

Positivt

Jag kan villigt erkänna att jag är MYCKET stolt och glad över att ha Obamas signerade bok!!Jag var övertygad i somras då jag såg boken att han kommer att vinna valet och jag är lika övertygad om att han kommer att klara sitt jobb med bravur.Nog 17 kommer det bli tufft men är det någon jag tror klarar det så är det han.Har dålig koll på vad hans ministrar heter men han har nog fått en bra utrikesminister.....Skoj att han valde henne och att hon blev godkänd.

Det börjar hända grejer här har vi hört.NASA anställer redan folk inför nya rymdprogrammet vilket är oerhört bra för vårat område.Lite här och var annars så ser vi företag som anställer och det är skönt att se.Nu är ju inte springbreak så långt bort vilket också är bra om nu ungdomarna har råd att åka som de brukar.Skall bli intressant att se.

För övrigt så är det svinkallt här,fy säger jag bara.En natt till kommer det att vara med kylan men sen vänder det och HOPPAS innerligt att det inte blir mer vinter.Det drar genom fönstren vill jag lova,känns dom då vi bodde i vårt 1800-tals hus.SKrämmande!

Tuesday, January 20, 2009

Nu är dagen kommen

Idag vallfärdar folk högt och lågt.Jag tror inte att jag har förstått hur STOR den här dagen är.
Om nästan exakt 3 timmar svär Obama presidenteden.
Säkerhetspådraget är ENORMT för det hela och tänk om något skulle hända.Usch.
Ja det hela är maffigt.

Nu till något som är mindre roligt.Läste precis att 350 ska varslas på Volvo Aero i Trollhättan.....när ska det ta slut??

Monday, January 19, 2009

Det där med nyårslöfte

Ja ett av dom har jag inte hållt vidare bra...jag ville blogga så gott som varje dag.Men än så länge har det inte gått vidare bra med det.Men jag kan ju ändra på det bara jag vill.Bloggar om inte för min egen skull så för de nära och kära där hemma så de får något att läsa.....


Idag är det helgdag för de statligt anställda,vilket syns utanför för det är så lugnt med bilar.Det är precis som om det vore en riktig söndag då alla amrisarna är i kyrkan.
Vi hade ingen aning om att det var helgdag idag förrän Per sa det i går och vi funderade lite på att ha stängt men men det tog vi tillbaks ganska fort.
Våra medlemmar jobbar ju som vanligt,åtminstone de flesta.


I lördagskväll slocknade familje fadern nästan innan storebror,lillasyster somnade först tror jag.Vi låg framför teven och jag var den enda som var vaken vid 9 tiden.Rätt som det var dånade det lite mer än vanligt men jag trodde att det var en bil med hög musik.Det var bara det att det blev ännu värre dån.Sen när jag hörde mullret så förstod jag vad det var och kastade mig på dörren.....Jo visst där for en raket.Fint som vanligt i mörkret.Men ett otroligt dån var det och muller,det höll på riktigt länge och raketen syntes en lång stund.Det var t o m så fönster rutorna skallrade.Det är inte ens sånt väsen när rymdfärjan går.
Grannar stod ute och jublade som vanligt.

I sommar skall förresten Fugelsang upp igen,vet dock inte om datum är bokat än men upp ska han.Tråkigt att missa även den här uppskjutningen med honom,för visst hade det varit roligt att se den åka iväg.Förra gången fick vi se honom landa åtminstone.

Så nu är det dags att jobba lite och plocka undan här hemma.

Friday, January 16, 2009

Hurtigruten

Läste precis på norska sidor att Hurtigruten riskerar att gå i konkurs för att de inte får med sig lånegivare.
Det är ju oerhört tråkigt om så blir fallet.Tänk vad de förlorar på det.För nog är det b la Hurtigruten som drar mycket folk till Norge.
Hoppas att det löser sig....

Monday, January 12, 2009

Längtar

Resa bokad den 22 april med Icelandair.
Vi längtar och hoppas framför allt att det kommer att gå bra med tjejen som skall jobba för oss under tiden vi är borta.Vi väntar och längtar.Ser far emot att träffa alla där hemma!!

Saturday, January 10, 2009

Härlig Dag

Vilket underbart väder det är.Det är som en svensk sommardag då den är som bäst.Inte ett moln på himlen.
Vi har grillat korv och ätit det torraste korvbrödet som du kan tänka dig.Fy!
Gott med en öl var det också.....
I em ska Per visa företaget för en tjej som vi förhoppningsvis kan ha och jobba för oss då vi är i Sverige,hoppas att det verkar bra.
Hon kan börja på en gång,vilket är bra så hon hinner lära sig allt som skall läras

Friday, January 9, 2009

Show and Tell - Förändring

Det blir dåligt med bilder idag igen.Total rensade min dator för ett tag sedan så nu ligger alla bilder på hårddisken och den har P med sig så jag kan inget visa av det jag tänkte som har med Förändring att göra.

Strandmamman är det som bestämt januaris teman och det är som sagt Förändring den här fredagen.

Ett ord som är passande i dessa dagar,eller hur?För visst är vi många som vill ha en förändring.Om inte många dagar så sker det en förändring här i USA för nu är det inte många dagar kvar tills Obama tar över president posten.Det skall som sagt bli MYCKET spännande att se vad som händer,även om det tar tid innan vi ser en förändring.Han har verkligen fått något att bita i.

Vi hoppas se en förändring på ekonomin snart och att det börjar gå åt rätt håll.Fast det verkar som att det redan skett en förändring för nu har bankerna börjat att tala med husägarna vilket är ett gott tecken.
Några av våra medlemmar säger även de att det märker en förändring vilket också är bra.Vi har t o m fått nya medlemmar,och folk som kommer tillbaks som inte varit på företaget sen den första ägaren hade det.
Så vi hoppas att det inte blir så illa som de befarat för många företag,att många kommer att gå i konkurs i år.

Hos vår lille E ser vi en klar förändring bara de senaste veckorna.Han pratar mer och mer och härmar oss mycket i talet,vilket gläder oss.Hittills har han inte sagt så många ord utan det är mest det okända språket han pratar.
Tindra förändras även hon med stormsteg.Förra söndagen fyllde hon 1 år.Det är en bestämd dam som vi ser klara förändringar hos.

På visumfronten har det inte skett någon förändring utan det står fortfarande pending men troligtvis händer det något snart.Nu har advokatbyrån börjat fixa med papper inför stora visumet som vi behöver åka till Stockholm för och ambassaden.Jätte skoj=not!

Så där det var lite förändrings tankar från min sida.
Ha en trevlig Fredag!

Thursday, January 8, 2009

Så där då

Till att börja med måste jag tacka Marianne så hemskt mycket för den gulliga utmärkelsen.Jag blev verkligen jätte glad och för att inte säga överraskad.Det var verkligen roligt.
Jag har dock svårt att välja 8 stycken bloggare,för jag uppskattar de så mycket de som jag läser.Så de som finns på min blogglista är alla värda en utmärkelse.Sen finns det ett par till som jag inte har där men de uppskattar jag lika mycket för det.
Så det var det .

Nu har jag pratat med mina föräldrar som är hemma efter en kanske en så roligt resa med MYCKET skumpande.Usch och fy för det.Skönt att höra från de.
Varit så tomt idag här hemma.Fast det är barn i huset så har det ändå varit tyst.

Nu har vi börjat,eller jag rättare sagt,kolla efter flygbiljetter hem.Förhoppningsvis kan vi lösa det på ett bra och billigt sätt med företaget och en anställd.Vi kanske har hittat någon som kan tänka sig att jobba.
Jag har hittat bra billiga biljetter hem i april men de lär väl inte finnas kvar så länge till.Vi längtar hem väldigt mycket och trots regn och rusk som svensk sommar kan ge så är det ändå en Svensk sommar......


Back on Track

Nästan i varje fall.Har en del att ta igen och mycket som skall göras.Men det är bara roligt.Mina föräldrar åkte hem igår efter 3 veckor hos oss så nu är det så tomt här hemma!!Usch jobbigt jobbigt det där med avsked.
Återkommer lite senare idag då jag jobbat färdigt.

Friday, January 2, 2009

Show and Tell - Ögon

Så då nu var det äntligen ett nytt år och hoppas att det för mycket gott med sig.Nu i Januari är det Strandmamman som står för fredagarnas teman och idag börjas det med Ögon.Tyvärr blir det dåligt med bilder från min sida men en video kan jag bidraga med som har med ögon att göra.

När jag läste ögon så tänkte jag direkt på mina kära barns ögon.Eric har klarbruna stora ögon och Tindra har de blåaste ögon som går att tänka sig.Det är så man blir förtrollad av de små liven.Jag har bruna och Per har en salig blandning.

Någon som har klara ögon är Mikael Persbrandt...de är så man kan drunkna i.Sedan kan man ju fråga sig om han verkligen har så blåa eller om det är kontaktlinser.För nu för tiden kan man ju se hur stollig som helst ut i ögonen.Fotbollar och det mesta konstiga går att sätta in.

Själv använder jag linser men utan vare sig det ena eller det andra,huvudsaken är att jag kan se med dom.Har ruskigt dålig syn,eller ja dålig är den.

Ögon säger mycket om en människa och precis som jag läste hos Annika så är nog Ögonen - själens spegel.

Hoppas att ni har en trevlig början på det nya året!