Wednesday, October 10, 2007

Fortsatta funderingar

Hörde förut på radion att flygblad med hot har skickats ut i Rödeby.Där står det b la "Rensa Rödeby" och "Bra att man sköt mopedisten".Det har inte talats så värst mycket om det som hände,det nämns men inte mer än så.Det skall bli väldigt intressant att följa rättegången och se hur det går för pappan.
Det är sällan jag blir riktigt gripen av händelser men den här gången är det svårt att låta bli att engagera sig känns det som.

Något som det pratas mer om är dödsmisshandeln som också ägde rum i helgen.Då blev en 16 årig pojk så illa misshandlad att han avled.Det är ju så sinnessjukt så det finns inte.Det sägs att de slogs pga en tjej.Vad är det som händer egentligen?
Så får det väl något litet snällt straff bara för att de är under 18 år.Vilket förresten är vanligt i det här landet,snälla straff.Fast det finns ju undantag.Mattias Flink sitter ju fortfarande inne och han lär väl inte komma ut,men det vet man ju aldrig.
Men återigen då till de här unga gängen.Det blir mer och mer skrämmande med dom.Ska folk inte våga gå ut på gatorna ens i små samhällen?Skall man behöva vara rädd för att gå ute när mörkret kommer?
Återigen då,vad gör föräldrarna?Det är så skrämmande att föräldrarna inte gör något.Är de stolta över att deras barn går runt och misshandlar folk och kanske t o m gör det så illa att offret avlider.

Nog för att det kanske inte är välrldens enklaste uppgift att uppfostra ett barn,men har man något vett så borde det ju inte gå åt fanders ändå.

3 comments:

Desiree said...

Jag tycker att det är jättehemskt att den där stackars 16-åringen i Stockholm sparkades till döds. Läskigt att sådant får hända. Jag tror tyvärr att en del föräldrar ger upp, orkar inte uppfostra sina barn eller har inte tid för sina barn och då kan det ju bli en dålig kombination av att barnen söker uppmärksamhet på ett destruktivt sätt både från vuxna och kamrater. Om de dessutom inte fått lära sig vad som är rätt eller fel så spårar det hela ut.

Annika said...

Tror också att det är fldrarna vi får skylla på. Det känns för BEDRÖVLIGT det som hänt i Sverige på sista tiden, och tyvärr är det väl så att straffen blir "snälla". Jag fattar inte vart det barkar hän, men så här kan det ju INTE fortsätta.

Petchie75 said...

Och så var det de där skinnskallarna som hade torterat en handikappad man i flera dagar innan han dog... Det var verkligen skrämmande att läsa de svenska tidningarna förra veckan. Jag tycker att man ska tvinga föräldrarna att ta mer ansvar, man skyller alltför mycket på de sociala myndigheterna och polisen men i det stora hela är barnen ju faktiskt föräldrarnas ansvar!