Sunday, May 18, 2008

Snösvängen

Per har en duktig hjälpreda i trädgården.Eric fick en skottkärra i present och den är välanvänd.Han plockar kvistar och grenar som är större än han själv och lägger i kärran.I början var han dock så busig så han slängde pinnar i poolen istället men det har han nog slutat med....nog.

Bilderna känns som natt och dag.Ändå är det bara 3 månader mellan dom.Vädret då är väl ungefär som det är nu i Sverige.Sommaren kom...och försvann tydligen igen.Mina föräldrar hade 3 grader varmt idag och de bor i nordvästra Götaland.
När bilden nedanför togs så var det faktiskt varmare och det var i februari.Jag kan inte påstå att jag längtar hem till det vädret,då sitter jag hellre i den här fukten.
Läste att Dalarna hade fått 34cm snö i går,låter helt ofattbart men ändå är det ju inte helt ovanligt med väderomslag i maj.
Vi fick efterlängtat regn igår men det var väldigt lokalt så här var det ändå inte mycket som kom,finns liten chans att det kommer idag med så vi hoppas.

5 comments:

Desiree said...

Ja det är en otrolig skillnad på väder och klimat här jämfört med Sverige. Förra helgen hade de ju sommarväder och nu är det kallt igen. Stackares de som bor i Dalarna och norrut som fick så mycket snö. Inge kul i mitten på maj med sådant.

Marianne said...

Så duktig han är lillkillen! Hur gammal är han? Och hur gammal är din dotter?

Håller med dig, längtar inte hem till kylan i Sverige. Men lite regn hade inte skadat här heller ...

Anne said...

Kul bilder med samma skottkärra men helt olika klimat och miljöer!
Hur tycker du förresten barnen tar det här med värmen? De anpassar sig rätt snabbt till värmen och tycker om den eller?
Mysko Sverigeväder, från 25 för nån vecka sen och nu så kallt. Å andra sidan var väl 25 extremt det också för så tidigt i maj.

Cecilia said...

Desiree:Nej det är verkligen inget kul för dom med sånt väder.Har t o m varit frost på västkusten.

Marianne:Ja han är så redig,ska jobba precis som sin pappa när de är ute.Eric är nyss fyllda 2 år och Tindra blir 5 månader i maj.Vi har fått lite regn här men det är så torrt så torrt ändå.

Anne:Barnen tycker jag anpassar sig bra till värmen för det mesta.Tindra försöker vi hålla inomhus de senaste dagarna pga eländiga knott som bits.Eric knatar på i värmen men ibland vill han bara sitta på sitt rum och leka.Men jag tycker att de har anpassat sig bra.

Furniture Repairs Kenner said...

Thanks for postiing this