Sunday, November 30, 2008

En tur i trädgården

Jag tog en liten sväng om i trädgården och fotade lite av vad som finns här.





Aloe Veran står bland amaryllisarna som väl borde blomma snart.De brukar blomma så fint vid jul.Aloe veran är bra att ha till mycket den, b la om man bränner sig så kan man ta bort en bit från växten och ta mot där man har bränt sig.








7 comments:

Fröken fräken said...

Hej Cecilia!
Det är första gången jag läser din blog och måste säga att dina bilder är fantastiska, fina växter och blommor. Bra läsning.

Cecilia said...

Vad roligt med en nytt "ansikte" här.Tack så mycket för komplimangen,det var roligt att höra att du tyckte om det jag skriver och bilderna.

Desiree said...

Fina bilder. Det är mycket som fortfarande blommar och är grönt hos er nere i de mer tropiska regionerna av landet. Här är det vinter nu och de allra flesta bladen är borta från träden. Men jag tycker det är rätt trivsamt att faktiskt ha fyra olika årstider trots allt. Coolt att du åkte ut och kollade på uppskjutningen av rymdfärgan. Ser verkligen häftigt ut.

Petchie75 said...

Jättefina foton på blomprakten - det är ungefär samma som vi har i PR också! Det är roligt när man ser dessa stora växter som är små krukväxter hemma i Sverige...
Stor kram och hoppas att allt är bra.

Annika said...

Ja, vilken skillnad på hur det ser ut här just nu. Inga blad, sönderfrusna blommor. Fast, det gör inget.
Fina bilder har du iallafall tagit, och jag förstår ju att det alltid är kul att ha ngt blommande i trädgården!!
Kram!

Millan said...

Wow snacka om exotiska vaxter om man jamfor med vad som finns i min tradgard just nu. Kala buskar och tran... ingen hojdare! ;-)
Coola bilder fran uppskjutet ocksa forresten. Maste vara en otrolig upplevelse att vara med vid nagot sadant! kram

Cecilia said...

Desiree:Ja här är någon blandning av höst sommar och vinter just nu.Har svårt att finna rätta stämningen faktiskt.Saknar lite höstmörker.

Petra:Ja det är lite roligt att se amaryllisen blomma så fint ute i december som den gör inne i sverige vid jul.Känns lite konstigt dock.
Stor Kram tillbaks!

Annika:Tänk att det kan vara sån skillnad trots att vi bor i samma land.Det är ganska fantastiskt.
Kram!!

Millan:Hoppas ni mår bättre nu.Här är vissa träd kala eller också finns det ett o annat löv som håller sig kvar konstigt nog.De hänger kvar halv vissna.
Kram!